Abone Ol

Orji nedir? Swinger çiftlerin sırları

Bu aralar çok duyduğum ve bana nasıl yani diye sordurtan, ayrı yazılan ama 'eyleme geçildiğinde birleşik okunan' iki kelime var; grup seks! Üzerinde uzun uzun düşünmenizi gerektirebilir. ..

Orji nedir? Swinger çiftlerin sırları

İnsanoğlunun tarihinde dönem dönem rastladığımız ama tek eşli sürece geçildiğinden beri ayıplanangrup seks, yeniden hayatımıza girdi. Hayatımıza girdi diyorum çünkü illa eyleme girmemize gerek yok, telaffuz etmek bile hayatımızda olduğunun bir göstergesi.

İlk Amerika'da dillenen ve yayılan grup seks partileri, birçok ünlünün de farklılık arayışına cevap vermiştir. Woody Allen'ın ifadesiyle; 'İki kişi arasındaki cinselliğin güzel olduğuna inanıyorum ama beş kişi arasındaki cinsellik muhteşemdir.' Şimdi diyeceksiniz ki Woody Allen'ı mı örnek vereceksin bize? Hemen güzide ülkemiz Türkiye'ye dönelim.

Dediğim gibi grup seksin ilk Amerika'da çıktığı düşünülse de bu bilgi doğru değildir. Grup seks partilerinin en çok düzenlendiği yer Amerika olduğu için böyle algılanmasını hoş karşılamak gerek diye düşünüyorum. Kısacası grup seks, sadece popüler olma sürecini orada tamamlamıştır. Bu meşhur grup seks partilerinin adı ise Orji'dir.

Size hemen tarihi verileri de aktarayım da içiniz rahat etsin. En eski bilinen orjiler, mitolojide Dionysos için hazırlanan ve ilkbaharın gelişini kutlamak için düzenlenen törenlerdir. Kadınların ve genç kızların aktif rol üstlendikleri bu törenler, bir kurban adandıktan sonra şarap içilerek (bağ bozumu kutlamaları) başlar ve topluca sevişilerek son bulurdu.

Günümüzde ise grup seks, daha çok evli çiftlerin tercih ettiği 'çok sesli seks' olarak karşımıza çıkıyor. Tabii Swing, swinger terimleri de artık kafamızın bir köşesinde yerini alıyor.

Bütün hafta bu konuda araştırma yaptım. Türkiye'de de çok yaygın olduğunu anladığımda açıkçası çok şaşırmadım. Neden derseniz, biliyorsunuz her şeyi ayıplarız, tü kaka deriz ama kimseye itiraf edemediğimiz bir dolu deneyim içimizde saklıdır.

Swinger (eş değiştirme) genellikle 'evli çiftler' arasında görülüyor. Adı üstünde eş değiştirme... Tabii evli olmayan çiftler de bu deneyimi yaşayabiliyor. Nereden biliyorsun diyeceksiniz hemen anlatayım. Bu hafta üşenmedim, Türkiye'de aktif olarak kullanılan ve güvenilir olduğu söylenen swinger sitelerine üye oldum. İçimden bir şey çıkmaz buralardan diye düşünürken üyeliğimin altıncı dakikasında mesaj kutumda 38 mesaj vardı. Üçlü (threesome) yapmak isteyen çiftler mi dersiniz, partnerim olup olmadığını merak eden evli çiftler mi dersiniz ne ararsanız vardı mesaj kutumda...

İsim vermeyeceğime söz verdiğim ve kimliğimi açıkladığım çiftlerle görüştüm, neden grup seks istediklerini sordum. Aldığım cevaplar şaşırtıcıydı. Mesela 6 yıldır evli olan bir çift cinselliği doyasıya yaşadıklarını ve artık farklı bir şey aradıklarını söyledi. Peki, birbirinizi kıskanmıyor musunuz diye sorduğumda; ikimiz de bunun sadece seks olduğunu biliyoruz, hatta birbirimizin farklı insanlarla seviştiğini gördüğümüzde daha çok tahrik oluyoruz, dediler. Diğer bir çift ise artık birbirleriyle seviştiklerinde tatmin olmadıklarını ve swinger sitelerini keşfetmeden önce boşanma kararı aldıklarını anlattı. Yorum yapmadan dinledim, bu işin kurallarını öğrendim. Hemen aktarayım.

Olay şöyle gelişiyor; çiftler birbirlerini bu bahsettiğim sitelerde buluyorlar daha sonra web cam üzerinden görüşüyorlar. Eğer çiftler birbirlerini beğenirlerse görüşmeyi kabul ediyorlar. Bazı çiftlerin kendilerine göre kuralları var, mesela sadece kendi evlerinde grup seks yapmayı kabul ediyorlar. Diğer kurallardan bazıları ise şöyle; grup seks yaparken çiftlerin öpüşmesi yasak çünkü öpüşmek duygusal bir uyarılma olarak görülüyor.

Aynı zamanda eşlerin sadece kendi partnerleriyle orgazm olması şart koşulabiliyor. Bazı çiftler ise birbirine alışmış, sadece tanıdıkları çiftlerle grup seks yapıyorlar.

Gelelim orji partilerine... Sadece Amerika'da düzenlendiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Swinger siteleri özel organizasyonlar düzenliyorlar. Brunch'lar, mangal partileri, hafta sonu seyahatleri adı altında ya da hepimizin çok iyi bildiği mekânlarda bu partiler düzenlenebiliyor. Hatta geçtiğimiz günlerde Beyoğlu'nda bir gece kulübünde sadece VIP'lerin girebileceği bir Orji Partisi düzenlemiş. (Parolayı çok merak ettim!)

Tabii bu partilerde bütün güruh sevişmiyor, sakın gözünüzde öyle canlandırmayın. Çiftler birbirleriyle flört ediyorlar, beğendikleri çiftlerle iletişim bilgilerini paylaşıyorlar. Tabii bu partiler dediğim gibi swinger sitelerinin düzenlediği partiler... Özel düzenlenen partiler de ise istediğinizi hayal edebilirsiniz, serbestsiniz! Hafta sonu seyahatlerinde ise otel personelinin halini gözünüzde bir canlandırın derim!

Konunun derinlerine inmem gerektiğinin farkındayım. Birkaç psikolog ve psikiyatr arkadaşıma telefon ediyorum ve nedir kuzum bu grup seks, size gelen böyle çiftler var mı diye soruyorum. Mesleki yeminleri dolayısıyla isim ve detay vermeden görüşlerini paylaşıyorlar. Onlar için de ilginç bir konuymuş, konuştukça daha iyi anlıyorum. Ama hepsinin ortak söylediği bir cümle var; bu bir deneyim, arzuların giderildiği bir sınav. Peki, bu deneyimden sonraki aşama ne?

İşte dananın kuyruğu burada kopuyor. Partneriyle yaşadığı deneyimden haz alamayan çiftler, ilk önce grup sekse yöneliyor. Threesome ilk deneyim... Çünkü erkekler eşlerini paylaşmakta biraz zorlanıyorlar. Yani ilk, gruba bir kadın dâhil ediliyor. Her erkeğin hayali! Daha sonra (istenilirse) gruba bir erkek de dâhil olabiliyor. İlerleyen zamanlarda grup gittikçe büyüyebiliyor ya da dörtte takılıp kalabiliyor.

Ama bundan sonraki aşama insanı ürpertebilir. Çünkü çiftler tatmin duyguları fazlasını istedikçe kendi cinslerine yönelebiliyor. Kısacası homoseksüel deneyimler yaşama dürtüsü ortaya çıkabiliyor.
Grup seksin kısa özeti bu... Şimdi konuya farklı bir açıdan bakalım. Evlisiniz, çok sevdiğiniz evli bir çift sizi yemeğe davet ediyor. Aklınıza gelmeyebilir ilk başta ama onlar size çok farklı bir gözle bakıyor olabilirler! Eskiden evli çiftler için 'bekâr konuk' her zaman tehlike yaratırdı.

Eşinin bekâr konuğa hangi gözle baktığı düşünülüp farklı senaryolar hazırlanırdı! Günümüzde ise bu senaryolara bir yenisi daha eklendi... Evinize davet ettiğiniz ya da evine konuk olduğunuz çift size hangi gözle bakıyor? Korktunuz değil mi? Bence de korkmamız gerek!
(Mahmure)