Abone Ol

Gözler Merkez Bankası'nın Faiz Kararında

Para piyasaları Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıklayacağı faiz kararına odaklandı. TCMB, bugün saat 14.00'da faiz kararını duyuracak.

Gözler Merkez Bankası'nın Faiz Kararında

TCMB, bir önceki ay gerçekleştirdiği toplantıda faizi 100 baz puan indirimle yüzde 13'e düşürmüştü. Merkez Bankası, kararın gerekçesi olarak ise üçüncü çeyreğe ilişkin iktisadi faaliyetlerin öncü göstergelerinin ivme kaybıma işaret ettiği ve bu sebeple de finansal koşulların destekleyici olması  gerektiği kaydedilmişti.

Piyasa beklentileri değişiklik gösteriyor
Bugün gerçekleştirilecek toplantıya ilişkin olarak ise piyasa anketleri farklı sonuçlar gösterdi. AA anketine göre piyasanın medyan beklentisi faizin sabit kalacağı yönüne oldu.

Ankete katılan 29 ekonomistin 19'u faizin sabit tutulacağı yönünde görüş bildirirken, 9'u politika faizinde 100 baz puanlık, 1'i ise 50 baz puanlık indirim beklediğini belirtti.

Diğer yandan Bloomberg HT anketinin ise medyan beklentisi faizin 50 baz puan indirimle yüzde 12,5'e düşürüleceği şeklinde sonuçlandı.

Ankete katılan 17 kurumun 9 kurum faizlerde indirime gidilmesini beklerken, bunların 8'i 100 baz, biri ise 50 baz puanlık faiz indirimi beklentisi açıkladı.