Abone Ol

Görevden alınan Libya Dışişleri Bakanı Türkiye'de mi?

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile gayri resmi bir görüşme gerçekleştirdiğinin ortaya çıkmasından sonra açığa alınan Libya Dışişleri Bakanı Necla El Manguş'un Türkiye'ye geldiği iddia edildi.

Görevden alınan Libya Dışişleri Bakanı Türkiye'de mi?

Libya Dışişleri Bakanı Necla El Manguş, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'le görüştüğünün ortaya çıkmasından sonra açığa alınmıştı.

İsrail Dışişleri Bakanı Cohen, yaptığı açıklamalarda, Libya mevkidaşı Necla Manguş ile İtalya'da görüştüğünü ve iki ülke arasında kurulacak rakipler için büyük potansiyel taşıdığını kendisine aktardığını söylemişti.

Libya Başkanlık Konseyi Başbakanı Abdulhamid El Dibeybe'den olayın açıklığa kavuşturulmasını istemiş ve Manguş'un açığa alındığını duyurmuştu.

DW Türkçe'nin Libya'da yayın yapan haber sitesi Al-Wasat'a dayandırdığı haberine göre, açığa alınan Libya Dışişleri Bakanı Manguş, bir hükümet uçağıyla Türkiye'ye geldi.

Gazete ayrıca, gerçek zamanlı uçuş takibi sağlayan Flight Tracker isimli uygulamada Manguş'un içinde bulunduğu iddia edilen uçağın İstanbul'a indiğini gösteren kayıtları da paylaştı.

Libya'da protestolar

Dışişleri Bakanı Manguş'un İsrailli mevkidaşı ile görüştüğüne dair haberlerin duyulması üzerine Libya'da protesto gösterileri yapıldı. Göstericiler hükümetin istifasını talep ediyor.

Bağımsız kaynaklarca doğrulanmayan bilgilere göre görgü tanıkları, Başkent Trablus'ta göstericilerin otomobil lastiklerini ateşe verip, yolları barikatlarla kapattıklarını aktardılar. İnternette yayınlanan bir videoda Başbakan'ın konutunun ateşe verildiği görülüyor.

KAYNAK: DW Türkçe