Abone Ol

Son dakika haberleri: TRT Genel Müdürlüğüne aday olan Başçavuş kim?

Şenol Göka’nın istifasının ardından RTÜK tarafından başlatılan TRT Genel Müdürlüğü adaylık süreci bugün saat 18.00’de doluyordu. Genel Müdürlük için aday olan isimlerden biri, halen görevde olan bir astsubay başçavuş oldu.

TRT Genel Müdürlüğü için aday olan Başçavuş kim?

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, TRT Genel Müdürlüğü adayları arasında ismi en çok öne çıkan, Bilal Erdoğan’ın liseden arkadaşı, mevcut Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’in 23 Mayıs’ta başvurusunu yaptığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Eren, başvurusunu bizzat yaptı. RTÜK’ün başkanı İlhan Yerlikaya dahil AKP’li üyeleri ile tek tek görüştü ve önümüzdeki hafta yapılacak seçim için oy istedi.

Şenol Göka’nın istifasının hemen ardından TRT ve RTÜK’ten sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da RTÜK’ü ziyaret etmişti.

Eren dahil TRT Genel Müdürlüğü için yapılan başvuru sayısının 25’i bulduğu, saat 18.00’e kadar aday sayısının artmasının beklendiği belirtildi.

Başçavuş başvurdu

Genel Müdürlük için aday olan isimlerden birinin halen görevde olan bir astsubay başçavuş olduğu ifade edildi.

Bazı başvurulardan RTÜK’ün 17 Mayıs’ta yayımladığı ilanın yalnış anlaşıldığı, bir kameramının TRT kadrolarında çalışmak için yaptığı iş başvurusu, TRT Genel Müdürlüğü başvurularını toplayan RTÜK’e gönderdiği öğrenildi.