Abone Ol

Google'ın yeni yapay zeka modeli Gemini görücüye çıktı

Google'ın çatı firması Alphabet, Gemini adını verdiği yeni yapay zeka modelini bugün tanıttı.

Google'ın yeni   yapay zeka modeli Gemini görücüye çıktı

Google'ın çatı firması Alphabet, şimdiye kadar geliştirdiği en ileri yapay zeka modeli Gemini'ı bugün tanıttı. Gemini; video, ses ve yazı gibi farklı veri formlarını birarada kullanabilen bir teknoloji altyapısına sahip.
Alphabet'ten yapılan açıklamada, uzun zamandır merakla beklenen yapay zeka modeli Gemini'ın, Google'ın daha önceden sahip olduğu teknolojiye kıyasla daha gelişmiş veri muhakemesi ve daha geniş nüans açısına sahip olduğu kaydedildi.
Alphabet CEO'su Sundar Pichai, yazdığı blog paylaşımında, “Bu yeni modeller dönemi, şirket olarak şimdiye kadar giriştiğimiz en büyük bilim ve mühendislik çalışmasını temsil ediyor” dedi.
Google, Microsoft destekli OpenAI'ın bir yıl önce ChatGPT'yi piyasaya sürmesinden bu yana rakip yapay zeka yazılımını üretmek için zamana karşı yarışıyordu.
Yapay zeka asistanı Bard'a yeni Gemini modelinin bir kısmını bugün ilave eden Google, önümüzdeki yılın başında da Bard üzerinden Gemini'ın en gelişmiş versiyonunu piyasaya sürmeyi planlıyor.
Alphabet, Gemini'ın üç versiyonunu geliştirdiğini açıkladı. Her bir versiyon, farklı işlemci günü kullanmak üzere geliştirildi. Gemini'ın en güçlü versiyonu veri merkezlerinde, en zayıf versiyonu ise mobil cihazlarda kullanılmak üzere tasarlandı.