Abone Ol

Google'da en çok arananlar sorular: Tanka nasıl çıkılır?

Google, Türkiye ve dünyada en çok aranan kelimelerin ve en son trendlerin yer aldığı 2016 arama trendleri listesini açıkladı.

Google'da en çok arananlar sorular: Tanka nasıl çıkılır?

Tanka nasıl çıkılır?
Google'da 2016'da Türkiye'de Nedir? sorusuyla aranan ilk beş ifade Artık yıl, Güneş tutulması, Dünya Kadınlar Günü, OHAL ve Saat farkı; Nasıl yapılır? ise Slime, KPSS başvurusu, Tanka nasıl çıkılır?, Orkide bakımı, Cirit nasıl oynanır? ve Migren tedavisi konularında soruldu. 

Google'ın 2016 arama trendlerine göre, kişilerde "Aleyna Tilki", dizilerde "Kiralık Aşk, yemek tariflerinde Trileçe yükselen aramalarda ilk sıralarda yer aldı

Farklı kategorilerden oluşan trend listelerinde kişilerde Aleyna Tilki, Oya Aydoğan, Mustafa Koç, ilk 3 sırada yer alırken, diğer isimler sırasıyla Tarık Akan, Emre Mor, Muhammed Ali, Koray Avcı, Neslihan Atagül, Barış Arduç ve Kemal Doğulu oldu.

Dolar kuru

Yükselen genel aramalar ise EBA-Eğitim Bilişim Ağı, Pokemon GO, Darbe, Altın fiyatları, Olimpiyatlar, Avrupa Şampiyonası Kısmetse Olur, Takdir/teşekkür hesaplama, Dolar kuru,KPSS başvurusu şeklinde sıralandı.

Türkiye'de yükselen arama Yemek tarifleri kategorisinde liste, Trileçe, Mücver, İstiridye mantarı, Magnolia, Lazanya, Milkshake, Chia tohumu tatlı, "Farklı kahvaltı, Mozaik pasta ve Biber dolması'ndan oluştu.


Yükselen arama Diziler kategorisinde ise listede sırasıyla ,Kiralık Aşk, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Aşk Laftan Anlamaz, No: 309, Kara Sevda, Tatlı İntikam, İçerde,Hayat Şarkısı, Cesur ve Güzel ve Kırgın Çiçekler yer aldı.