Abone Ol

Google'dan Yazılanları Müziğe Dönüştürecek Yenilik

Google, DALL-E 2 ile benzer bir şekilde çalışan ve yazılanları müziğe dönüştüren yapay zekâsı MusicLM'i tanıttı.

Google'dan Yazılanları Müziğe Dönüştürecek Yenilik

Yapay zekâ destekli müzik programları yavaş yavaş dikkat çekmeye başlıyor. Google da tanıttığı yeni yapay zekâsıyla sektöre bir giriş yaptı.
Sadece yazarak müzik yapılabilecek
Webtekno'nun haberine göre Google’ın MusicLM isimli yeni yapay zekâsı, aslında DALL-E 2 ile oldukça benzer bir yapıda çalışıyor. Ancak bu kez yazılanlar bir görsel olarak çıkmak yerine müzik olarak ortaya çıkıyor. Bu noktada tek bir enstrümanla ritim oluşturabilir ya da tamamen bitmiş bir parça hazırlanabilir.MusicLM’in Github sayfasına bakıldığında Google AI ekibi tarafından yapay zekâya hazırlatılmış bazı örnek çalışmaları görülüyor. Henüz geliştirme aşamasındaki yapay zekâ bazı sesleri net veremese de üretilen seslerin Hi-Fi yani yüksek çözünürlükte olduğu belirtiliyor. Ayrıca bu yapay zekâyı ChatGPT ile birleştirerek çok daha detaylı ve özgün müziklerin de hazırlanabileceği iddia ediliyor.

Ayrıca MusicLM mırıldanıldığında sesleri de birer şarkıya dönüştürebiliyor. Bu noktada rakiplerinin önüne geçen yapay zekâ tıpkı DALL-E 2’ye gelen tepkiler gibi müzisyenlerden de yavaş yavaş tepki toplamaya başladı.