Abone Ol

Google'dan Chrome Kullanıcılarına Uyarı Geldi: Önemli Bir Açık Saptandı, Tarayıcınızı Güncelleyin

Kullanıcıların açıktan olumsuz etkilenmemesi için tarayıcılarını 99.0.4844.84 numaralı Chrome sürümüne güncellemesi gerekiyor.

Google'dan Chrome Kullanıcılarına Uyarı Geldi: Önemli Bir Açık Saptandı, Tarayıcınızı Güncelleyin

Dünya üzerinde en çok tercih edilen tarayıcı olan Google Chrome'da 23 Mart tarihinde bir açık olduğu saptandı. Hackerların, Google'dan önce bulduğu açığa CVE-2022-1096 adı verildi. Bu tür açıklara sıfır-gün adı veriliyor.

Google, açıktan nasıl yararlanıldığı veya nelere yol açtığı hakkında henüz herhangi bir detay paylaşmadı.Teknoloji devi, şimdiye dek tek bir açığa özel acil durum ilan edip güncelleme yayımlamamıştı. Ancak CVE-2022-1096'nın düzeltilmesi için 4 gün önce güvenlik yaması sunuldu. Bu durum, açığın ne kadar ciddi olduğunu ortaya koyuyor. Kullanıcıların tarayıcılarını 99.0.4844.84 numaralı Chrome sürümüne güncellemesi gerekiyor.

Güncelleme nasıl yüklenir?

Google Chrome'da menüye girerek "Yardım" ve ardından "Google Chrome hakkında" seçeneğine tıklayın. Eğer güncelleme mevcutsa otomatik olarak inmeye başlıyor. Güncelleme yüklendikten sonra tarayıcınızı yeniden başlatmayı aklınızdan çıkarmayın. Öte yandan yamanın, 3,2 milyar kullanıcının hepsine ulaşması birkaç gün sürebilir.