Abone Ol

Göksel Gümüşdağ Rizespor Başkanını aradı mı? Galatasaray maçı tekrarlanıyor mu?

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanan ve 3-2 sarı kırmızılıların üstünlüğü ile son eren Çaykur Rizespor - Galatasaray maçının yankıları sürüyor....

Göksel Gümüşdağ Rize Başkanını aradı mı? Galatasaray maçı tekrarlanıyor mu?

Mücadelede yaşanan bir pozisyonda top oyuna girmediği için ilk penaltıda kural hatası yapıldığı ileri sürülüyor..

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal'ı telefonla arayarak "Maçta kural hatası var. Federasyona itiraz edin" dediği iddia edildi.

Ajans 1905'ten Süleyman Rodop'un haberine göre, Super Lig'de sekiz kulüp de Rizespor'a destek verdi.

İşte o video...

Galatasaray maçı tekrarlanıyor mu? Kural hatası....

Mücadelede yaşanan bir pozisyonda top oyuna girmediği için ilk penaltıda kural hatası yapıldığı ileri sürülüyor. Peki bu konuda IFAB ne diyor? Maç tekrarlanmalı mı? İşte gündeme bomba gibi düşen o detay ve tüm soruların yanıtları:.

Sarı kırmızılılar korner kullanırken, Marcao, Abarhoun ile girdiği mücadelede düştü. Pozisyonu VAR'da inceleyen Serkan Çınar penaltıya hükmetti..

Bazı hakem hocaları, hakem Çınar'ın penaltı vererek kural hatası yaptığını savunup, "Futbolcuların, topun oyunda olmadığı anlardaki eylemleri için sadece disiplin cezaları (sarı ve kırmızı kart) verilebilir". dedi. Bazı hakem hocaları ise topun oyunda olduğu sırada Marcao'nun düştüğü yönünde fikir belirtti.

KURAL NE DiYOR?

IFAB KURAL 12: Direkt ve endirekt serbest vuruşlar ve penaltı vuruşları yalnızca top oyundayken yapılan ihlal ve kusurlar için verilebilir.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

ÇAYKUR Rizespor Kulübü ‘kural hatası’ iddiasıyla TFF’ye başvurursa, konu önce MHK tarafından görüşülür. MHK ‘kural hatası var’ şeklinde görüş bildirirse, TFF Yönetim Kurulu olağanüstü toplanarak maçın tekrar oynanıp oynanmayacağını karar verir.