Abone Ol

Sanatçılar Kazdağları’ndaki katliama isyan etti!

Yaklaşık 200 bin ağacın kesilerek altın arama çalışması yapıldığı bilinen Kazdağları'nı korumak için yerel halkın da desteğiyle birçok ünlü isim 'Kazdağları Hepimizin' etiketiyle sosyal medyada gündem oluşturdu.

Sanatçılar Kazdağları’ndaki katliama isyan etti!

Türkiye’nin oksijen depolarından Kazdağları’na yapılmak istenilen altın madenini protesto için ünlü isimler de harekete geçti.

Sosyal medyadan ‘Kazdağları hepimizin’ etiketiyle başlatılan ve birçok CHP’li belediye tarafından da desteklenen Kazdağları’nı koruma girişimi büyük ilgi gördü.

Sanatçılar Kazdağları’ndaki katliama isyan etti! - Resim: 1

Ünlü isimlerden Athena grubu solisti Gökhan Özoğuz eylemle ilgili “Bu nasıl bir zihniyettir? Dünyanın en iyi 2. oksijen kalitesine sahip olan Kaz dağlarını nasıl bu hale getirirsiniz ? İzni veren kim ? Kimsiniz siz ? Bu ülke kimsenin malı değildir! BU BİR KATLİAMDIR! Lanet olsun bu Cehalete, Yazıklar olsun bu Vicansızlığa. #KazdağlarıHepimizin” paylaşımı yaptı.

Sanatçılar Kazdağları’ndaki katliama isyan etti! - Resim: 2

Sevilen komedyen Ata Demirer ”Kaz dağları maden arama yeri değil. Oksijen alma yeridir! Nimettir! Yaşam pınarıdır! İda‘dır , Sarıkız'dır, Olimpos‘dur! #KazdağlarıHepimizin” ifadelerini kullandı.

Mert Fırat ise "Çanakkale halkı yaşamsal önemi olan suyuna sahip çıkmak üzere “Su Nöbeti” başlatmıştır. Kazdağları; florası, faunası, endemik bitkileri ve mitolojik önemiyle dünyanın doğal, kültürel mirasıdır, hep beraber sahip çıkalım. #KazDağlarıHepimizin #SuNöbeti" yazarak kampanyaya destek oldu!