Abone Ol

Gökçen Paprika Aşık: Mekan işletmecileri yasaklara isyan etmeyin, asıl suçlu sizsiniz

Türkiye'de sokağa çıkma yasakları yeniden hayatımıza girdi. Kısıtlamalardan en çok ve ilk etkilenen sektör ise restoranlar, mekanlar, müzikli eğlence yerleri, kafeler oldu. Ünlü işletmeci Gökçen Paprika Aşık çuvaldızı restoran ve mekan sahiplerine batırıyor.

Mekan işletmecileri yasaklara isyan etmeyin, asıl suçlu sizsiniz

*Gökçen Paprika Aşık yazdı

Ben restoran işleten birisi olarak, her kısıtlama geldiğinde, en çok kuralları delenlerin isyan etmesinden bunaldım. Birileri de çıkıp "kardeşim bu yasaklar kimlerin yüzünden geliyor, aslında biz bu hale getirdik" demiyor, diyemiyor.

Ben kendi restoranımda kapasitemi azaltıp, sosyal mesafe kurallarına harfiyen uyup, masalarımı depoya kaldırırken ve aynı benim gibi olması gerektiği şekilde davranan işletmeler varken, "pandemideyiz günahtır" deyip, fiyatlarımı aşağıya çekerken, etrafımda onlarca mekan ekstra masalar koydu "ne götürürsem kar" diyerek!

Gökçen Paprika Aşık: Mekan işletmecileri yasaklara isyan etmeyin, asıl suçlu sizsiniz - Resim: 1
Gökçen Paprika Aşık

Meyhanelerinizde halaylar çektirdiniz hepimiz gördük, bir şampanya şişesini elde maytaplarla 5- 6 personelinize taşıttırıp sunum yaptınız, masaların üzerinde göbek atan insanlar gördüm ben story paylaşımlarında. Kafelerinizde masaları sokaklara taşırdınız, iç içe oturttunuz insanları…

Hele solistler... Bir çoğu, Pandemide ağladınız… "Müzisyenler aç, müzisyenler eve ekmek götüremiyor" diye… Yasaklar kalktığı gibi, nasılsa sahnedeydiniz diye mekanları ağzına kadar tıka basa doldurup paranıza baktınız.

Ben çok sevdiğim bir sanatçının konserine gittim, mesela İF Beşiktaş’ta, adamlar 1000 kişilik mekana, taş çatlasa 250 kişi almış, ayağa kalkıp dans etmek yasak, sadece stand sistemi yapmışlar ve sosyal mesafeye müthiş dikkat etmişler.

O mekan bilmiyor muydu, insan yığıp para basmayı? Sahnedeki sanatçı, bizim kenar köşe meyhanelerinde çıkan solistlerden gibi değil ücretleri sağlam, ama bunlar kurallara uyuyor diye bazılarınız "bak şu enayilere" demediniz mi?

Öte yandan bir bakıyorum storylere, bilmem nerede çıkan bir solist arkadaşımız, masaları bitişik düzende, ağzına kadar doldurmuş, insan insan üstünde, bırakın sosyal mesafeyi nefes almaya imkan yok. Peki şimdi isyan ediyorsunuz ya, utanmanız da mı yok arkadaşlar ?

Bu yeni kısıtlamalar, sizin gibi sorumsuz, sağduyusuz, duygusuz, bencil paragözler yüzünden yeniden başlatıldı.

Sanatçının, mekancının, işletmecinin, asıl isyan etmesi gerekenlerin değil de, bu işi buraya taşıyanların mızmızlanmasından çok sıkıldım artık. Sizin hiç suçunuz yok, devlet sizinle uğraşıyor yani, ayıptır be kardeşim biraz utanmayı deneseniz artık.

Bundan sonra bu süreci böyle ağır geçirmek istemeyenler de artık biraz kafasını kaldırsın ve eşim dostum demeden kurala uymayan kim varsa ihbar etsin. Herkes eşit şartlarda evine ekmek götürsün. En azından ben bu saatten sonra kimsenin gözünün yaşına bakmayacağım.

*Konuk yazar / İşletmeci