Abone Ol

Gökçek gözaltına mı alındı, Emniyet tatbikat mı yaptı, Ankara'da darbe söylentisi nereden çıktı?

Başkent Ankara dün saat 21.00 itibariyle yayılan 2.darbe girişimi ve 'Melih Gökçek tutuklandı' söylentisiyle çalkalandı. Bugün bazı internet siteleri de olayın Emniyetin tatbikatından kaynaklandığını iddia etti.

Gökçek gözaltına mı alındı? Ankara'da gece ne oldu?

Ancak hurriyet.com.tr'nin ulaştığı bilgilere göre ne emniyet tatbikat yaptı ne de Büyükşehir Belediyesi... Bir Büyükşehir Belediyesi yetkilisi "Bir deli taş atmış. Kırk akıllı çıkaramamış. Bunun üzerine evindeki çalışma odasından (Melih Gökçek) saat 00.40'ta Periscope yayını yapmaya karar verdi. Oradan canlı yayın yaptı" diyor.

Dün gece sosyal medyada dolaşan 2. darbe iddialarına, Melih Gökçek'in darbe ihtimaline karşı çalışanları evlerine göndermediği, belediyenin büyük kamyonlar, kepçe, dozer gibi iş makinalarını sokağa çıkardığı, Gökçek'in tutuklandığı söylentileri de eklendi.

Peki ama bu söylenti nereden çıktı, Ankara Emniyeti ya da Büyükşehir Belediyesi olası bir darbe kalkışmasına karşı tatbikat mı yapmıştı?

EMNİYET: TATBİKAT YAPILMADI

hurriyet.com.tr'in ulaştığı hem Emniyet Genel Müdürlüğü hem de Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri dün akşam Ankara'da olası bir darbe kalkışmasına karşı herhangi bir tatbikat yapılmadığını vurguladılar.

SOSYAL MEDYADA ÇIKAN SÖYLENTİLER ÜZERİNE...

Sadece sosyal medyada çıkan söylentiler üzerine önlem olarak Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık koruma polislerinin alarmize edildiğini belirttiler.

GÖKÇEK'E YAKIN İSİMLER DE YALANLADI

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'e yakın isimler de ne belediyenin bir tatbikat yaptığını ne de iş makinalarıyla bir tatbikata katıldıklarını söylediler. Başkan Gökçek'in saat 21.00 civarında Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki Kuveyt Emiri yemeğinden evine geçtiğini, burada yayın için Ankara'ya gelen Best FM programcılarıyla sohbet ettiğini anlattılar.

BİR-İKİ KAMYON ASFALT İÇİN DIŞARIDAYDI


Ankara'da yaşanan söylentileri Anadolu Ajansı muhabirinden gelen bir telefonla öğrendiklerini anlatan bir yetkili, "Neymiş memur ve işçi belediye çalışanlarını evlerine göndermemişiz. İş makinalarımız yollara dökülmüş. Belediye teyakkuza geçmiş. Eğer öyleyse gidin bakın, belediye karşınızda, dedik. Kamyonlarımız da sokaklarda değildi. Sadece asfalt mevsiminin açılması nedeniyle yolların bakımı, asfaltlanması ya da yamanması için belki bir iki dozerimiz kamyonumuz bir yere gitmiştir. O kadar" dedi.

'GÖKÇEK GÖZALTINA ALINDI' SÖYLENTİSİ BİLE ÇIKTI

Aynı yetkili ilerleyen saatlerde bu kez de Gökçek'in görevden alındığı, yerine kayyum atandığı, kendisinin MİT'te doğru götürüldüğü söylentilerinin çıktığını belirterek, "Bir deli taş atmış. Kırk akıllı çıkaramamış. Bunun üzerine evindeki çalışma odasından saat 00.40'ta Periscope yayını yapmaya karar verdi. Oradan canlı yayın yaptı" dedi.

SOKAĞA ÇIKALIM MI?

Tüm bu söylentiler sırasında bazı vatandaşlar Ak Partili yetkilileri sosyal medyadan "Sokağa çıkalım mı" sorusu sorunca Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Twitter'dan saat 01.00 civarında "Sakin olun değerli kardeşlerim her şey kontrol altında" mesajı attı.

Aysel Alp / Hürriyet