Abone Ol

Göğüslerime dokundu ve... Habertürk yazarına taciz şoku!

Habertürk yazarı 'dekolte giyen, tecavüze uğrar' sözleriyle başlayan tartışmaya kendi başına gelen bir taciz öyküsüyle katıldı.

Göğüslerime dokundu ve... Habertürk yazarına taciz şoku!

İlahiyat profesörü Orhan Çeker’in dekolte giyenlerin tecavüz ve tacize davetiye çıkaracağı yönündeki sözleri üzerine başlayan tartışma durulmak bilmiyor. Geçen hatfa bir başka ilahiyatçı Hidayet Şefkatli Tuksal’ın "Kadınlar hacda bile tacize uğruyor" sözleriyle tartışmalar başka bir boyuta ulaşmıştı.
Tüm bu taciz ve tecavüz tartışmalarını bugünkü köşesinde masaya yatıran Habertürk yazarı Amberin Zaman ise kendi başına gelen bir taciz öyküsünden yola çıkarak, tartışmadaki tavrını net olarak ortaya koydu.

"Dekolte giyen tacize uğrar" sözlerinin mimarı Prof. Çeker’e "12 yaşındaki bir kız çocuğun dekoltesi olur mu?" sorusuyla seslenen Zaman, bakın neler yazdı?

HACDA TACİZ

"Hidayet’in mükemmel ifadesiyle ’Bu iş bir toplumdaki erkeklerin buna cüret edebilme kolaylığıyla ilgili. Kadınların bu mesaleleri açıklamayacağından emin olmarına dayanıyor. Bir kadına, başına geleni açıkladığından ’kim bilir ne yaptın da başına bu geldi’ diyorlar. ’Öyle giyindin, şöyle güldün, şurada bulundun.’ Kadına bakıyorlar, taciz eden erkeğe bakmıyorlar."

Gerçekten de öyle. Yine kendimden örnek verebilirim. Daha 12 yaşındayken annemle birlikte kemer almaya gitmiştim. Bol geldiğinden, "Arka bölüme ustanın yanına git, o delik açar" dediler.

Adam ani bir hareketle göğsüme dokunmuştu. Ağzımı açıp bir şey diyemedim. Öylece dondum kaldım. Korkum ve utancımdan anneme de bir şey söyleyememiştim. Bir şekilde ben suçluymuşum gibi hissetmiştim. "Sorunun odağında kadın var. Bu suçun işlenmesinde dekolte ve tahrik edici kıyafetler giyinen kadının da etkisi küçümsenmeyecek kadar büyük" diyen İlahiyat Profesörü Orhan Çeker’e soruyorum: 12 yaşındaki bir kız çocuğun dekoltesi olur mu?