Abone Ol

Göğüs dekoltesi uçaktan attırdı

ABD'de bir kadın yolcunun göğüs dekoltesi yüzünden uçuşa kabul edilmediği iddia edildi.

Göğüs dekoltesi uçaktan attırdı

New Orleans - Fort Lauderdale seferi yolcusu 21 yaşındaki kadına kabin ekibi tarafından tişört dekoltesinin aşırı olduğu söylendi ve dekoltesini kapatması istendi.

Aynı seferde seyahat eden Cathy Supp dekoltesini kapatması için ince bir kumaş öneren kabin ekibine karşı yolcuyu savunduğunu açıkladı.

Supp sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada her seferinde bir kabin personelinin kadın yolcunun yanına gelerek dekoltesini daha çok kapatmasını sert bir üslupla söylediğini ve bunu yapmazsa uçaktan atılacağını belirttiklerini ifade etti.

Kimliği açıklanmayan yolcu uçuş için ödediği parayı düşünmediğini fakat bu tavrın kendisini oldukça utandırdığını belirtti.

Hava yolu şirketi yolcunun giydiği kıyafet sebebi ile değil sarhoş olduğu için uçuşa kabul edilmediği açıklamasında bulundu.

Hava yolu şirketi yetkililerinden Paul Berry yolcuların kıyafetleri sebebiyle değil davranışları sebebi ile uçuşa kabul edilemeyeceği, kabin ekibinin olay karşısında bu kararı verdiğini ve yolcuya şahsi bir fikir olarak dekoltesini kapatma önerisinde bulunduğunu söyledi.

Supp, yolcunun uçuştan önce bir şişe bira içtiğini fakat sarhoş olmadığını, uçuş sırasında rahatsızlık vermesi durumunda yolcunun polise teslim edileceğini söyleyen kabin ekibinin bu şekilde yolcuyu uçuşa kabul etmediğini sözlerine ekledi.

Göğüs dekoltesi uçaktan attırdı - Resim: 1

Açıklamayı yapan kabin ekibi bir süre yolcuyu yalnız bıraktıktan sonra tekrar yolcunun yanına gelerek düzgün şekilde giyinmediğini söylemeye başladı.

Daha sonra bir başka kabin personeli yolcunun yanına gelerek kibar bir şekilde yolcu ile konuştu. Konuşmanın ardından yolcu battaniye istedi fakat hava yolu şirketi bu hizmeti vermediği için üzerine boyun bölgesini de kapatacak şekilde kendi paltosunu örttü.

Supp'un iddiasına göre kabin ekibinin bu şekildeki yaklaşımının sebebi kendi arkadaşları için yer tahsis etme çabasından başka bir şey değil.

Kadın yolcu, ABD'de kıyafet seçimi nedeniyle uçuşa kabul edilmeyen ilk kişi değil.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Boston - Seattle seferi yolcusu olan burlesk dansçısı Maggie McMuffin de kısa şort giydiği gerekçesiyle uçuşa kabıl edilmemişti.

Yanında giyecek başka bir kıyafeti olmayan McMuffin'e beline bağlaması için atkı önerilmiş fakat atkı da yeterince kapatmadığı için yeni pantolon almak zorunda kalmıştı.

Olayın ardından 280 dolar tazminat ve satın aldığı pantolonun ücretini geri alan McMuffin bu durumun transparan ve dekolte ürünlerin çokça satıldığı ABD'de halkın ataerlik yapıda olmasından kaynaklandığını ve bu tarz kıyafetleri giymeyi tercih eden kadınların da cezalandırıldığını ifade etti.