Abone Ol

Gizli tanıktan Tatlıses hakkında şok iddialar!

Birinci Ergenekon Davası’nda 3 gündür şok iddialarda bulunmaya devam eden gizli tanık Poyraz, neden gizli tanık olduğunu açıkladı.

Gizli tanıktan Tatlıses hakkında şok iddialar!

Serpil KIRKESER /STANBUL,(DHA)

Gizli Tanık Poyraz, İzmir’den gelerek ifade verdiğini belirterek, "Buradan bakıyorum da Doğu Perinçek’i hiç sevmem. Yalçın Küçük de orada burada ’Selam Kürdistan’ diye bağırıyor. Veli amca demek bizi başka oynattı, elalemi başka. Hani milliyetçilik vardı, vatan millet Sakarya’ydı. Madem bizi kandırdın, ’bir çomak da ben sokayım’ diyerek gizli tanık oldum" dedi. Gizli tanık Poyraz, geçen yil silahlı saldırıya uğrayan ünlü türkücü İbrahim Tatlises’in korunmak için ilk olarak Drej Ali lakaplı Ali Yasak’a gittiğini, ancak ücreti fazla oldugu için sırasıyla Kürşat Yılmaz ve Sedat Peker’e sığındığını iddia etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Birinci Ergenekon Davası’nın 213. duruşmasında Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker grubunda çalıştığını ve birçok gayri meşru işlere karıştığını söyleyen gizli tanık Poyraz’a, Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese sorular yöneltti.

"ENERJİ BAKANI, PEKER’DEN YARDIM İSTEDİ"

"Sedat Peker Mehmet Ağar’ı tanır mıydı? şeklindeki soru üzerine gizli tanık, "Onu bilmiyorum ama Özer Çiller’i çok iyi tanır. Mesela bir seçim bölgesinde Çiller’in partisinin kazanması gerekiyorsa Özer Çiller, Peker’i arardı. Sedat Peker Özer Çiller’in istediği kişilerin DYP il ve ilçe yönetimine gelmesini sağlardı" dedi.


"PEKER ÖĞRENCİLERE BURS VERDİ"

Peker’in 1999 yılında Marmara Bölgesi’ndeki depremzelere yardım ettiğini de belirten Gizli Tanık Poyraz, "Sedat Peker biraz da gündem peşindeydi. Gündemden düşünce deprem bölgesindekilere yemek verdi. Orada çadır kurdu, çadırın önüne de Sedat Peker ismini yazdırdı" diye konuştu. "Sedat Peker öğrencilere de burs verir miydi?" sorusuna gizli tanık Poyraz, "Sedat Peker bazı öğrencilere burs verirdi. Ancak o öğrenciler nerede okurdu bilmiyorum" diye konuştu.

"PEKER HER BAŞI SIKIŞTIĞINDA KÜÇÜK’ÜN YANINA UĞRARDI"

Gizli Tanık Poyraz, Sedat Peker’in her başı sıkıştığında ya da polis tarafından arandığında Veli Küçük’ün yanına uğradığını ileri sürdü. Peker ile birlikte gezerken zaman zaman aniden bir telefonun geldiğini kaydeden gizli tanık Poyraz, "Telefon geldiğinde arabanın yönü aniden Gebze’ye dönerdi. Veli Küçük’ün yanına giderdik" dedi.

"PEKER’İN ÇÜRÜK RAPORUNU BEN AYARLADIM"

"Peker’in askerlik yapmadığı, askerlik yapmamak için çürük raporu aldığı doğru mu?" sorusuna gizli tanık Poyraz, "Evet, çürük raporu işini bağlayan da benim. Bir dönem birlikte çalıştığım Allattin Çakıcı’nın yanına gelip giden Celal astsubay vardı ona söyledim, o halletti. Sonra o da Peker’in adamı oldu" diye konuştu.

"ALTAYLI, PEKER’İN ALTIN TESPİHİNİ SALLIYORDU"

Sedat Peker’in bir anda çok büyüdüğünü bürokrasi ve medyada da söz sahibi olduğunu söyleyen gizli tanık Poyraz, "Fatih Altaylı program yapıyor, Peker’in altın tespihini sallıyordu" ifadesini kullandı.

"TATLISES MAFYA KORUMASINDAYDI"

Gizli tanık Poyraz, geçen yil silahli saldırıya uğrayan ünlü türkücü İbrahim Tatlises’in mafya korumasında olduğunu iddia etti. Tatlises’in korunmak için ilk olarak Drej Ali lakaplı Ali Yasak’a gittiğini, ancak ücreti fazla oldugu için sırasıyla Kürşat Yılmaz ve Sedat Peker’e sığındığını ileri sürdü. Gizli tanık Poyraz, türkücü İbrahim Tatlıses’le ilgili de şu iddiayı dile getirdi: "İbrahim Tatlıses Drej Ali’nin korumasındaydı. Koruması karşılığında ona yüzde 20 pay veriyordu. Drej Ali çok istiyor diye Kürşat Yılmaz’a gitti. Yılmaz ise yüzde 40 aldı. Ondan da kaçıp Peker’e sığındı. Peker ise yüzde 60 aldı". Yasa dışı işlerde parola kullandıklarını belirten gizli tanık Poyraz, "Mesela bir kişinin bacağına sıkılacaksa, ‘bacağı ağrıyor, romatizması var, aspirin ver’ denirdi" diye konuştu.

"BİR ÇOMAK DA BEN SOKAYIM"

Mahkeme Başkanı Özese’nin "Neden gizli tanık oldun?’ sorusuna Gizli Tanık Poyraz, İzmir’den gelerek kendisinin ifade verdiğini belirterek, "Buradan bakıyorum da Doğu Perinçek’i hiç sevmem. Yalçın Küçük de orada burada ’Selam Kürdistan’ diye bağırıyor. Veli amca demek bizi başka oynattı, elalemi başka. Hani milliyetçilik vardı. Vatan millet Sakarya’ydı. Madem bizi kandırdın, ’bir çomak da ben sokayım’ diyerek gizli tanık oldum" dedi.

PEKER: BENİM PSİKOLOJİM İYİ DEĞİL

Gizli tanık Poyraz’ın kendisiyle ilgili iddialarda bulunmasının ardından söz alan Sedat Peker de, 13 yaşında boks yapmaya başladığını, Fenerbahçe’nin yıldızlarında lisanslı boksör adayı olduğunu söyledi. Peker, "Benim vucüdum, karnım, boynum kesik içinde. Estetik yaptırmadım. Benim psikolojim iyi değil. 8 yıldır anti depresan kullanıyorum. Cezaevi psikoloğuyla görüşüyorum. Savcıdan özel izin alarak dışarıdan psikiyatrist getirttim. Cezevindeki hoparlörü söktüm. Yeniden taktılar. Tekrar söktüm. Hiç bir ses istemediğim için bir daha takmadılar. Benim psikolojik ruh halim bu" diye konuştu. Peker, askerlikten çürük raporu almasına ilişkin olarak da, 10 kişilik bir heyetin karşısına çıktığını, uzmanlar tarafından rapor verildiğini belirtti.