Abone Ol

Gezi'nin Yıl Dönümünde Anma Etkinliği Yasaklandı

Taksim Dayanışması, "Karanlık gider, Gezi kalır" çağrısıyla bugün saat 19.00'da Taksim'de buluşulacağını duyurmuştu. Kaymakamlık ise yapılan açıklamada anma törenini yasakladı.

Gezi'nin Yıl Dönümünde Anma Etkinliği Yasaklandı

Gezi eylemlerininin yıl dönümü sebebiyle bugün Taksim'de planlanan anma etkinliği, Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Quote Message: 31/05/2021 Pazartesi günü saat 19:00’da İpek Sokak’ta -TMMOB MMO Önü- sosyal medya (Twitter) hesaplarından yapılacağı duyurulan yürüyüş, basın açıklaması veya benzeri açık alan etkinliklerine ayrıca Beyoğlu İlçesi sınırları içerisinde aynı konunun devamı niteliğinde gerçekleştirilmek istenen etkinliklere İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı ve çevresi ile İpek Sokak ve çevresinin toplantı ve gösteri yürüyüşü alanı olarak belirlenmediğinden 2911 sayılı Toplantı ve Yürüyüşleri Kanununun 10. ve 17. Maddeleri, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 32. Maddeleri gereğince ve Covid 19 tedbirleri kapsamında müsaade edilmeyecektir. from Beyoğlu Kaymakamlığı31/05/2021 Pazartesi günü saat 19:00’da İpek Sokak’ta -TMMOB MMO Önü- sosyal medya (Twitter) hesaplarından yapılacağı duyurulan yürüyüş, basın açıklaması veya benzeri açık alan etkinliklerine ayrıca Beyoğlu İlçesi sınırları içerisinde aynı konunun devamı niteliğinde gerçekleştirilmek istenen etkinliklere İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı ve çevresi ile İpek Sokak ve çevresinin toplantı ve gösteri yürüyüşü alanı olarak belirlenmediğinden 2911 sayılı Toplantı ve Yürüyüşleri Kanununun 10. ve 17. Maddeleri, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 32. Maddeleri gereğince ve Covid 19 tedbirleri kapsamında müsaade edilmeyecektir.

Beyoğlu Kaymakamlığı

Taksim Dayanışması, "Karanlık gider, Gezi kalır" çağrısıyla bugün saat 19.00'da Taksim'de bulunan TMMOB Makina Mühendisleri Odası önünde yapılacak bir etkinliği duyurmuştu.

Ayrıca Metro İstanbul da valilik kararıyla Taksim metro istasyonunun kapatıldığını duyurdu.