Abone Ol

Gericiler istedi, AKP'li Balıkesir Belediyesi Hande Yener konserini iptal etti

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’in sanatçı Hande Yener’in konserini iptal etmesine tepki gösterdi.

Gericiler istedi, AKP'li Balıkesir Belediyesi Hande Yener konserini iptal etti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, tehdit edilmiştir ve bu tehdidin karşılığı olarak da konseri iptal etmiştir. Toplumun küçük bir kısmını temsil eden bu platform, ayrıştıran, ötekileştiren ve kutuplaştıran, yaşam tarzına müdahale eden gerekçelerle bildiri yayınlayarak şehrimizdeki çağdaş festivallerin yasaklanmasını istemesi ve bu talepler karşısında bir belediye başkanın baskıdan korkarak ve gelecek kaygısıyla her yerde ilan etmiş olduğu programı iptal etmesi kabul edilemez.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM’de gerçelleştirdiği basın toplantısında,Hande Yener'in Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Aromaterapi Festivali kapsamındaki konserinin iptal edilmesine tepki gösterdi. Sarı, şunları söyledi:

“Balıkesir’de haziran ayında Kazdağı Ekoloji Festivali’nin (Ekofest) önce Edremit'te sonra da Bayramiç yapılmasının yasaklanması ile başlayan süreç birkaç sivil toplum kuruluşundan oluşan Balıkesir Sivil Toplum Platformu’nun yayımladığı bir bildiriyle adım adım daha da ileriye gitti.

Farklılıklarımıza rağmen bir arada yaşamaya ve birbirine saygısı duymaya tahammülü olmayan bu anlayışın hedef gösterdiği konser ve festivaller şimdi bir bir iptal ediliyor.

Baskılara boyun eğerek bu hafta sonu Burhaniye Aromaterapi Festivali kapsamındaki Sanatçı Hande Yener’in konserini iptal eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın açıklayacağı hiçbir gerekçe çağdaş Balıkesir’in ve Balıkesirlilerin kabul edebileceği bir açıklama olamaz.

Haremlik selamlık etkinlikler

Daha da trajikomik yanı bu platformun ülkemizin ekonomik zorluklarla mücadele ettiği bu zorlu günleri gerekçe göstererek faaliyetlere son verilmesini istenmiş olmasıdır. Soruyoruz; bu anlayış deprem acısını ve ekonominin kangrenleşmiş sorunlarını gerekçe gösterip gençlerimizin ve halkımızın yaşam şekline müdahale ederek, ‘haremlik selamlık’ etkinlikler talep ederken ne düşünüyor olabilirler? AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye Yüzyılı” diye ortaya attığı vizyona; festivallerin ve konserlerin, etkinliklerin yasaklanması ile mi ulaşılacaktır? Ekonomideki yakıcı sorunların nedeni festivaller midir, konserler midir yoksa AKP iktidarının sığ ekonomi politikaları mıdır? Bu talepleri; toplumsal huzur, barış, birlikte ve kardeşçe yaşama ideallerimiz bağlamında samimi bulmuyorum. Festivalleri, konserleri ve benzeri etkinlikleri iptal ederek ne ekonomik sorunlarla ne de madde bağımlılığı ile mücadele edemeyiz. Uyuşturucu baronları ile mücadele edemeyenler, sokaklardaki torbacıları durduramayanlar sorunun kaynağını festivaller olarak göstererek sorumluluklarından kurtulabileceklerini mi düşünüyorlar?”