Abone Ol

FOX Muhabiri TÜİK'in İşsizlik Azaldı Açıklamasını Sordu, Vatandaş Ben de İşsizim Dedi

Medyafaresi.com Özel Haber - İşsizlik rakamlarını açıklayan TÜİK, "2020 yılında işsizlik oranı 0,5 oranında azaldı ve %13,2 oldu" dedi. Ancak Genç İşsizlik Platformu bu rakamı 10 milyon olarak açıkladı.

FOX Muhabiri İşsizlik Azaldı Diyen TÜİK'i Sorunca..

Cemre Durmuş / Medyafaresi.com Editörü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 yılı iş gücü istatistiklerini açıkladı. Salgının vurduğu binlerce iş yerinin kapandığı 2020 yılında TÜİK verilerine göre işsizlikte azalma gerçekleşti.

Genç İşsizler Platformu ve DİSK-AR topluluğunun yaptığı araştırmaya göre, gerçek işsiz rakamı 10 milyona merdiven dayadı.

Açıklanan verilerin ardından halkın nabzını yoklayan FOX Ana Haber, "İşsizlik yükselmiştir. Ben kendimde işsizim o yüzden rakam yükselmiştir diye düşünüyorum." yanıtı ile karşılaştı.

İş aramak için sokakta olan kişilerden "İşsizlik oranı artmış mıdır azalmış mıdır?" sorusunu yönelten ve konu hakkında fikir isteyen FOX Haber, pek çok kişiden "artmıştır" cevabını aldı.

"Oradan, buradan borç alarak geçiniyoruz"

Sinema sektöründe çalıştığını belirten bir vatandaş ise, "Normalin 3 katı işsizlik vardır herhalde. Sinema sektörü açılmadığı için mecbur başka işler bakıyoruz." dedi. Bu süreçte nasıl geçindiği sorusu yöneltilen vatandaş, "İşsizlik parasıyla geçinmeye çalışıyoruz. Oradan, buradan borç alarak." dedi.

"Daha önce kapımızdan geçmeyenler şimdi iş başvurusuna geliyor" 

Düşen istihdam oranının yüzde 56'lık kısmı hizmet sektöründe gerçekleşmiş durumda. Marketlere başvuran gıda ve ziraat mühendisi kişiler ise genç işsizliğini belgeler nitelikte olmaya başladı.

Konu hakkında bir market sahibi, "Daha önceden kapımızın önünden geçmeyecek yetkinlikte insanlar, şu an iş başvurusuna geliyorlar. Özellikle son dönemlerde gıda mühendisi patlaması var Türkiye'de. Oralardan görev alamamış ve şu an biim istihdam ettiğimiz arkadaşlarımız var. Bu açıklamaya karşılık "Ne olarak çalışıyorlar orada?" sorusunu yönelten muhabir ise "kasiyer ve reyoncu" cevabını aldı.

Okul öncesi öğretmenliği ve işletme okuyan bir vatandaş ise kendisini yetersiz gördüğünü belirtti.

İşte FOX Ana Haber'in konu hakkındaki haberi...