Abone Ol

Yasak yok ama polis tekel bayilerini kapattırdı

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde yer almamasına rağmen alkol satışı yapan tekel bayileri polis tarafından kapatıldı.

Yasak yok ama polis tekel bayilerini kapattırdı

Koronavirüs nedeniyle hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında açık olacak işyerleri İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde yer aldı.

Genelgede alkol satışı yapan tekel bayilerinin kapalı olacağına dair bir hüküm olmamasına rağmen Ankara’da tekel bayilerini gezen polis ekipleri tek tek hepsinin dükkanını kapatmasını istedi.

Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Aytaç Sevimli “Tekel ayrımı genelge içeriğinde yoktur, ama sabah kuruyemişçi esnafımız dükkanlarını polis eşliğinde kapatmak zorunda kalmışlardır. Küçük esnafımız mağdur edilmiştir” diye tepki gösterdi.

Bursa’da da polisin işyerine geldiği bir kadın esnaf, “Cumhurbaşkanı dedi ki perakende bakkallar açıktır. Buna istinaden ben dükkanımı açtım. Saat 5’e kadar da eve gitmem gerekiyor. Öyle bir şey yok genelgede, getir resmi genelgeyi göster tamam diyeceğim. Cumhurbaşkanı diyorum, Cumhurbaşkanından üstün müsünüz, anlamıyorum” dedi.

Ankara'da da Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Aytaç Sevimli tekel bayilerin kapatıldığını söyledi.

Üyelerine gönderdiği mesaj ile hafta sonu için 10.00 ile 17.00 arasında dükkanlarını açabileceklerini söyleyen Ankara Kuruyemişçiler Odası, bu sabah gönderdiği mesajla iş yerlerinin kapatılmasını istedi.

Mesajda, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tüm içki ve alkol satan iş yerlerinin hafta sonu kapalı olmasına karar verdiği öne sürülerek, üyelerinin cezai işlem ile karşılaşmamaları için iş yerlerinin “acilen” kapatılması gerektiği belirtildi.

Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytaç Sevimli, şu değerlendirmeyi yaptı.

Yasak yok ama polis tekel bayilerini kapattırdı - Resim: 1

“Tekel satan küçük esnaf mağdur durumda. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre, kuruyemişçi esnafımız cumartesi ve pazar günü saat 10.00 ile 17.00 arasında faaliyet gösterecek. Tekel ayrımı genelge içeriğinde yoktur ama sabah kuruyemişçi esnafımız polis eşliğinde dükkanlarını kapatmak zorunda kalmışlardır. Büyük marketler alkol satışı yaparken, küçük esnafımız mağdur edilmiştir. Dükkanlarını kapatmışlardır. Böyle bir genelge yokken polis memurları tarafından kapatılmıştır. Sorunun çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Tekel satan genelge içeriğinde yoktur ama genelgede olmadığı halde dükkanlarımızı kapatmak zorunda kaldık. Alkol satan üyelerimiz, temel gıda da satıyor” dedi.

Sosyal medya hesabından kararı duyuran CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de “İktidar esnafla adeta dalga geçiyor” tepkisini gösterdi.