Abone Ol

Genelevden yalıya roman gibi hayat! Binbir surat Ayten aranıyor!

Onyedisinde evlenen, ikinci eşi tarafından geneleve satılan Ayten, haberleri çıkınca şöhrete ulaşmıştı. Şimdi ise yalı cinayetinden aranıyor.

Genelevden yalıya roman gibi hayat! Binbir surat Ayten aranıyor!

İstanbul Kireçburnu'nda 2 milyon dolar değer biçilen yalısında yalnız yaşayan Mehmet Ali Barman'ın eski bakıcısı Ali Server Yıldız'ın cinayete kurban gitmesinden sonra 'sırra kadem basan' diğer bakıcı Ayten Şafak'ın hayatı roman gibi... 4 yıl önce hüzünlü hikâyesiyle gazete ve televizyonlara çıkan Ayten, bugün 'yalı kavgası'na karışan cinayet olayıyla yeniden gündeme geldi. İlk evliliğini, 12 yıl önce babası Yusuf Şimşek'in zoruyla kendisinden yaşça büyük akrabaları Göksel Gökmen ile yapmıştı Ayten... Henüz 17 yaşındaydı. Evlilikleri çok uzun sürmedi... Şiddetli geçimsizlik nedeniyle Göksel'den boşanan Ayten aradan 6 ay geçmeden bu kez ikinci eşi Ahmet C. ile evlendi ve Kütahya'ya yerleşti.

'EVET, SENİ SATTIM' DEMİŞTİ

Mutlu bir yuva hayali kurarken, korkunç bir tuzağın tam ortasında buldu kendini... Her iki evliliğinden iki çocuğu olan başörütlü Ayten, kocasının ağzından Bursa Genelevi'ne satıldığını öğrendi... "Evet, seni sattım" demişti kocası, "Ay sonunda oraya gideceksin..." Duyduklarına inanamadı, tüm gücüyle direnmeye çalıştı. Ancak kızgın demirle dövülüp, işkence edilince bayıldı kaldı. Eşinin dayağından ve kendi deyimiyle 'sapıkça istekleri'nden kurtulamayan Ayten, geneleve gönderilmeden polisi arayıp yardım istedi. Polisin 5 Mart 2005'te evine düzenlediği operasyonla kurtarıldı. Olay duyulunca gazetelere, televizyonlarda haberleri çıktı. Mutluydu, çünkü sonu olmayan bir yola girmeden yaşama dönmüştü. Yeniden anne ve babasına teslim edilen genç kadın, İstanbul'a bir televizyon programına katılmak için geldiğinde belki de kötü günlerini hatırlattığı için başörtüsünü çıkardı. Sonra havuzda mayosuyla basın önüne çıkarak poz verdi.

SON DURAK KİREÇBURNU

Tüm bunların üzerinden 4 yıl geçti... Ayten, artık İstanbul Kireçburnu'nda bir yalıda yaşıyordu. Yalının sahibi 83 yaşındaki Mehmet Ali Barman'ın bakıcısıydı. Mehmet Ali Barman ise yalı yüzünden kendisinden 25 yaş küçük Nesrin Barman'la mahkemelikti... İşte Ayten yeni haliyle burada yeniden görüldü. Sarı boya saçları ve yeni imajıyla Mehmet Ali Barman'ın yanında adliyeye geldi "Nesrin Barman kocasını bana öldürtmek istedi" dedi... O gün mahkemeye birlikte geldiği diğer tanık, bakıcı arkadaşı Ali Server Yıldız 1 Temmuz'da Keşan'da ölü bulunurken, 4 yıl önce başından geçenlerle medyatik olan Ayten, polis ve jandarma tarafından ifadesine başvurulmak üzere aranıyor... Bu arada cinayeti soruşturan Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı cinayetin kilit ismi olarak gösterilen Ayten Şafak hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Sabah