Abone Ol

Genel yayın yönetmeni olduğu gazetenin sahibinin soyadını yanlış yazdı

Merve Şebnem Oruç Diriliş Postası'na transfer oldu. Oruç yeni iş yerindeki yazısında gazetenin sahibinin adını yanlış yazdı.

Genel yayın yönetmeni olduğu gazetenin sahibinin soyadını yanlış yazdı

Diriliş Postası'nın Genel Yayın Yönetmeni olan Merve Şebnem Oruç ilk yazısında gazetenin sahibinin soyadını yanlış yazdı. Oruç yazısında,  Diriliş Postası’nın yeni imtiyaz sahibi Fırat Söğüt yerine 'Süğüt' yazdı.

Oruç'un ilgili yazısı şu şekilde:


"Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni olarak göreve başladığımı dün sosyal medya üzerinden duyurduğumda takipçilerimin çoğu bana şakayla karışık, Fox TV Sunucusu Gülbin Tosun'un, "Cumhur İttifakı zihniyeti sizden okumanızı istemiyor, çalışmanızı istemiyor" şeklindeki absürt açıklamasıyla kadınlara yaptığı Millet İttifakı’na oy verme çağrısını hatırlattı.

Buna gülüp geçiyorum.

Ama şu bir gerçek: Türkiye’de kadınların medyada yönetici pozisyonunda olması pek rastlanır şey değil, basılı medyada genel yayın yönetmeni olması ise hiç rastlanır şey değil. Bu farklılığa kapı açarak beni bu göreve layık gören Diriliş Postası’nın yeni imtiyaz sahibi Fırat Süğüt’e teşekkür ediyorum ve aldığı bu kararın tüm Türk medyasına bir örnek teşkil etmesini umuyorum.

Rabbim mahcup etmesin…

Hadi başlayalım…"


MERVE ŞEBNEM ORUÇ KİMDİR


Merve Şebnem Oruç, 1980 senesinde Lüleburgaz’da dünyaya geldi. Mimarlık, fizik ve felsefe eğitimlerinden sonra 10 sene boyunca özel sektörde, uluslararası şirketlerde çalıştı. Bilişim alanında üst düzey yöneticilik, genel müdürlük ve danışmanlık yaptı. 2013 senesinden bu yana medya sektöründe çalışan Merve Şebnem Oruç TRT’nin İngilizce haber kanalı TRT World’ün kuruluşunda da yer aldı ve online departmanını kurdu. Oruç'un Yeni Şafak gazetesinin yanı sıra çeşitli yerli ve yabancı gazete ve platformlarda köşe yazıları ve analizleri yayınlanmıştır.

Odatv.com