Abone Ol

Genco Erkal AKP'ye Seslendi: Zamlar İktidarınızın Sonu Olacak

Sanatçı Genco Erkal, AKP'ye "Elektrik, doğalgaz ve yaşamı çekilmez hale getiren bütün zamlar iktidarınızın sonu olacak. İnsanların canını yaktınız, ahını aldınız. Dilerim 2023’ü göremeyesiniz" diye seslendi

Genco Erkal AKP'ye Seslendi: Zamlar İktidarınızın Sonu Olacak

Usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal, ekonomi yönetiminin adımları neticesinde özellikle eylül ayından bu yana her geçen gün kendini daha da hissettiren hayat pahalılığına tepki gösterdi.

Kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "Elektrik, doğalgaz ve yaşamı çekilmez hale getiren bütün zamlar iktidarınızın sonu olacak. İnsanların canını yaktınız, ahını aldınız. Dilerim 2023’ü göremeyesiniz" dedi.

NE OLMUŞTU? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'düşük faiz' ısrarı sonucunda eylül ayında faiz indirimi serisine başladı. Aralık ayına gelindiğinde dolar/TL, bu adımlara paralel olarak 18 seviyesine kadar yükseldi.

Bu dört aylık süreçte iğneden ipliğe her şeye 'maliyetlerdeki artış' gerekçe gösterilerek zam yapıldı. Daha sonra Türk lirasındaki değer kaybını durdurmak için kur korumalı TL mevduat desteği devreye sokuldu, ancak doların 13 liraya düşmesi yapılan zamların geri alınmasına yetmedi.

Bu zamlar arasında en öne çıkanlar, elektrik, doğalgaz ve akaryakıt. Özellikle elektrikte kademeli tarifeye geçilmesiyle milyonlarca kişinin faturası 2'ye, hatta 3'e katlandı.Genco Erkal AKP'ye Seslendi: Zamlar İktidarınızın Sonu Olacak - Resim: 1

gerçekgündem