Abone Ol

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'ndan Çarpıcı Açıklamalar

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu TV100'ün yeni programı Dobra Dobra'ya konuk oldu. Kasapoğlu dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu'ndan Çarpıcı Açıklamalar

TV100 ekranlarında yeni başlayan Mehmet Emin Güzbey'in sunduğu Dobra Dobra adlı programının bu haftaki konuğu Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu oldu.

Sporda tesisleşme

Güzbey'in 'tesisleşme' ile ilgili sorusuna Bakan Kasapoğlu, 'Temel amacımız herkesin erişim kolaylığını gönülden hissettiği ve 7/24 açık bir tesisleşme politikamız var. Bu çerçevede 19 yıllık süreçte, son 3 yıldaki hamlelerle birlikte on bine yakın spor tesisi hizmete girdi.' ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu'nun deneyimli gazeteci Üzbey'in sorularına yanıt verdiği açıklamaları şöyle;

Burs ve krediler

Bir buçuk milyona yakın gencimize burs ve kredi sağlıyoruz. Her yıl yeni yüz elli bin genç burs imkânından faydalanıyor. 850 TL lisans, 1.700 TL yüksek lisans bursu veriyoruz.

Gençlerimiz ve spor bizin Bakanlığımızın iki ana unsuru. Bu aynı zamanda 84 milyonu ilgilendiren unsur. Gençlik ve Spor Bakanlığı ailesi olarak 2022’de daha çok çalışacağız.

Personel alımı

4.300 temizlik ve güvenlik personel alımını gerçekleştirdik. 2022’de de inşallah ailemizi yeni çalışma arkadaşlarımızla birlikte bu yolda devam edeceğiz.

Muhalefete 'sistem' tepkisi

Bay Muhalefet Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin hep eleştirirler ya, işte bu sistemin ortaya koyduğu hız anlayışı, bürokrasinin azaltılması, güçlü bir eşgüdümle pandemi sürecinde 216 bin yatak kapasitesini ilave ederek 3 yılda gerçekleştirdi.