Abone Ol

Gençliğe Hitabe, Valilik Binasındaki Mazgaldan Çıktı!

Daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, soru önergesine verdiği yanıtta "korumaya aldık" dediği Zonguldak Valiliği'nin dış cephesinden kaldırılan Gençliğe Hitabe'nin, mazgala ters çevrilerek serildiği ortaya çıktı.

Gençliğe Hitabe, Valilik Binasındaki Mazgaldan Çıktı!

Zonguldak Valiliği'nin binasının dış cephesinde yer alan ve birkaç yıl önce "onarım" gerekçesiyle kaldırılan Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliği Hitabesi'nin nereye taşındığı, geçtiğimiz nisan ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine getirilmişti.

Hazırladığı soru önergesiyle, "Gençliğe Hitabe muhafaza edilmekte midir?" diye soran CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'a yanıt İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan gelmişti.

Soylu'dan gelen yanıtta, "Zonguldak Valiliğince, eserin taşıdığı dekoratif öğeler ile özgün niteliklerinin korunması ve deforme olma, çürüme gibi bozulmaya yol açabilecek durumlara karşı gerekli önlemler alınmıştır. Zonguldak ilinin tanıtımına katkı sağlayacağı düşüncesiyle Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin olduğu yere dünyanın en yaşlı porsuk ağacının (4116 yaşında) cam granülden yaptırılan tabelası konulmuştur. Zonguldak Valiliği tarafından hitabenin valilik binasının dış cephesinde başka bir yere konulması hususunun binanın mimari yapısı ve estetiği açısından yeniden değerlendirilebileceği belirtilmiştir" denilmişti.

Gençliğe Hitabe, Valilik Binasındaki Mazgaldan Çıktı! - Resim: 1