Abone Ol

Gençlerin tehlikeli taciz oyunu: Sexting nedir?

Sexting, cinsel içerikli cep telefonu mesajına verilen isim. Avrupa ve ABD'de lise öğrencileri arasında bugünlerde çok yaygınlaştı...

Gençlerin tehlikeli taciz oyunu: Sexting nedir?

Sexting, cinsel içerikli cep telefonu mesajına verilen isim. Avrupa ve ABD'de lise öğrencileri arasında bugünlerde çok yaygınlaştı, birbirlerine müstehcen mesajlar ve kendilerinin ya da arkadaşlarının çıplak fotoğraflarını gönderiyorlar. İki yıl önce ABD'nin Cincinnati eyaletinde Jessica Logan erkek arkadaşına çıplak fotoğrafını gönderdi, erkek arkadaşı da bunu sınıfa yaydı. Logan aşağılanmalara dayanamayarak mezuniyetinden bir ay sonra intihar etti.

FACEBOOK, MYSPACE VE TWITTER TACİZLERİNE DİKKAT!

14 yaşındaki Megan Meier 2006'da odasında kendisini asmış vaziyette bulundu. FBI'ın bir yıl süren araştırmaları sonucunda Meier'i intihara Myspace'ten tanıştığı Josh Evans takma adlı kişinin taciz mesajlarının sürüklediği ortaya çıktı. Araştırma derinleştiğinde Josh Evans adlı kişinin Meier'ın sınıftaki bir kız arkadaşının annesi olduğu anlaşıldı. ABD 2007'nin sonlarında açığa çıkan bu hikayeden sonra Facebook, Myspace, Twitter ve cep telefonu üzerinden tacizlerle ilgili hem ebeveynleri hem de gençleri bilgilendirici kampanyalar düzenlemeye başladı.

Ezgi Başaran- Hürriyet