Abone Ol

Genç Parti ve Cem Uzan'la ilgili bomba iddia

Uzun yıllar Cem Uzan ile birlikte çalışan gazeteci Orhan Uğuroğlu, Genç Parti’nin siyasi hayata geri dönmek için hazırlık yaptığını söyledi.

Genç Parti ve Cem Uzan'la ilgili bomba iddia

“GENÇ PARTİ SİYASET SAHNESİNE GERİ DÖNÜYOR”

Babıali TV’de gazeteci Suat Toktaş’ın Babıali Yokuşu programına katılan Uğuroğlu, “Genç Parti, zamanında ilçe ve il kongrelerini yapamadığı için şu anda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nda donuk durumda gözüken bir parti. Bunu canlı hale getirmek için il ve ilçe kongrelerini yapacaklar sonra da genel kurullarını yapacaklar, bir genel başkan seçecekler. O genel başkanın yönetiminde siyasette seçime girme hakkı olan partilerden biri olacaklar. Bana gelen istihbarat bu şekilde” dedi.

“UZAN’IN YENİDEN YARGILANMA HAKKINI ALMASI LAZIM”

Suat Toktaş’ın, “Cem Uzan’ın buraya dönme umudu hiç sönmüş değil. Bir de güçlü dönecek gibi bir kararlılık, enerjik bir hali var. Bu parti o umuda yatırım mı? Tekrar döndüğünde Cam Uzan’ın siyasete dönmesine yönelik bir yatırım mı?” sorusuna Orhan Uğuroğlu şu yanıtı verdi;

İşte o video...

“Elbette onu düşünebilir ama önce Cem Uzan’ın yeniden yargılanma hakkını alması lazım. Hanefi Avcı, ‘Haliç’te Yaşayan Simonlar’ kitabında, şöyle diyor: ‘Uzanlar hileyle mahkemelere başvuruyorlardı. Biz, Adalet Bakanlığı ile işbirliği yaparak başvurularını engellettik’ diyor. Şimdi bir insan hileyle mahkemeye nasıl başvurabilir? Ben 50 yıldır gazeteciyim. Türk hukuk sisteminde ortada olmayan bir iddia. Hileyle mahkemeye başvurmak…

Bir dosya yaparsınız ve mahkemeye dersiniz ki; ‘benim böyle bir iddiam var’. Mahkeme alır, bakar ya kabul eder ya reddeder. Dava açılır, dava görülür. Yani dava açma usulleri belli. Sen kimsin ey Hanefi Avcı? Emniyet Genel Müdürü, Adalet Bakanlığı kim, nasıl bir işbirliği yapar da vatandaşın hukuki hakkını engellersiniz? Orada açıkça itiraf ediyor.

Bunun için Cem Uzan’ın aldığı mahkumiyet kararları var Türkiye’de, kendisi yurt dışına gittikten sonra. Onun şahsında devam eden davalarda sonuçlananlar var. Bu sonuçlananların ortadan kalkması lazım ki hem Genç Parti’nin başına geçebilsin. Hem de itibarı iade olsun.”

“UZAN’IN NİYETİNİ BİLMİYORUM AMA PARTİNİN ÇABASI VAR…”

“Partiye geçme niyetini bilmiyorum. Partinin şu anda onsuz böyle bir çabası var. Ama Cem Uzan geldiği zaman Genç Parti’nin başına mı geçer, AK Parti’ye mi girer, onu bilemem. Ne yapacağını bilemem ama bugün şu önemli; Genç Parti’nin en son yüzde 3 civarında oyu vardı seçime girdiğinde. Cem Uzan’ın aldığı yüzde 7,5 oy vardı benim Star televizyonunun başında olduğum dönemde. Dolayısıyla Genç Parti ve Cem Uzan, sosyal medyadan da bakıyorum, rağbet gören bir parti. Gençlerin umut bağladığı bir parti.”