Abone Ol

Manken Katia asansörde tacize uğradı: Elbisemi yırttı..

Genç model Katia bir otelin asansöründe tacize uğradığını söyleyerek durumu savcılığa bildirdi. Tacizci yatırım fonu şirketinin Alman yöneticisi Florian H.'nin 2 yıldan 7 yıla kadar hapsi istendi.

Manken Katia asansörde tacize uğradı: Elbisemi yırttı..

Model Katia K., 23 Temmuz 2014 günü bir otelin asansöründe tacize uğradığını söyledi. Durumu savcılığa bildirdi. Açılan dava sonucu yatırım fonu şirketinin Alman yöneticisi Florian H.'nin 2 yıldan 7 yıla kadar hapsi istendi.

Konuyla ilgili ifade veren Katia K., "Benim çalıştığım şirket ile sanığın çalıştığı yatırım şirketi arasında iş ilişkisi var. Bu nedenle sanıkla zaman zaman görüşüyorduk. Bana cinsel ilişki teklifinde bulundu.

Olay günü yine beraberdik. Otelden ayrılmak için asansör bindiğimde beni asansörün içine itti. Elbisemin yırtıldığını fark ettim. Şikayetçiyim" dedi.

Takvim gazetesinin haberine göre, sanık Florian H., suçlamaları reddetti. Mahkeme, 3 yıllık yargılamanın ardından sanığa beraat kararı verdi. Gerekçeli kararda Katia'nın ifadesinin çelişkili olduğu belirtildi.

"Müşteki bir cinsel saldırıya maruz kalmasına rağmen yaklaşık 1,5 ay sonra şikayetçi olmuştur. Bu durum kuşku oluşturan bir diğer noktadır" denildi. Model Katia K., ise karara itiraz etti. Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da devreye girdi.

Dosyayı inceleyen bakanlığa bağlı avukat, mahkemenin kararına itiraz ederek istinaf mahkemesine başvurdu. Katia K., bakanlığın desteğinden dolayı memnun olduğunu ve Türk adaletine güvendiğini söyledi. Katia K.'yı taciz ettiği öne sürülen ve 7 yıla kadar hapsi istenen yönetici Florian H., son duruşmada beraat etti.