Abone Ol

Dedektif kaynana! Gelinini başka erkekle yakalayınca...

Gelinin, başka erkeklerle yürürken fotoğraflarını çeken kaynana, bu fotoğrafları boşanma davasına delil olarak koydurdu. Hakkında suç duyurusunda bulunulan kaynanaya yönelik savcılık yeni bir dava açtı.

Dedektif kaynana! Gelinini başka erkekle yakalayınca...

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre,

İstanbul Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada süreç şöyle gelişti: A.C. ile eşi N.C. arasında boşanma davası açıldı. Dava
devam ederken dosyaya dikkat çekici bir takım ‘delil’ niteliğinden fotoğraflar sunuldu. Söz konusu fotoğraflara göre, o süreçte eşi ile ayrı yaşayan A.C. başka bir kişi ile yolda yürürken görülüyordu.

FOTOĞRAFLARI KAYNANA ÇEKTİ
Fotoğrafları çeken kişinin ise A.C.’nin kaynanası K. E. olduğu belirlendi. Boşanma davası sürerken kaynana, K.E. hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Suçlama özel hayatın gizliliği’ olarak kayda girdi. Bu sırada boşanma davası sonuçlandı.
MAHKEME 'DELİL' OLARAK KABUL ETMEDİ
Mahkeme, kaynananın çektiği fotoğrafları, hukuka aykırı delil olarak değerlendirerek, delil olarak kabul etmedi. Mahkeme çifti boşadı çocuğun velayetini ise anneye verdi.

HAKKINDA DAVA AÇILDI
Boşanma davası biterken kaynana K.E. hakkında ise Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, 'özel hayatı‘ gizliliği’ suçlaması ile iddianame hazırladı. Dava Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, kaynana K.E. hakkında ‘kişilerin huzur ve sükununu bozma’ suçundan ceza verdi. Taraflar kararı temyiz etti.

YARGITAY, MAHKUMİYET KARARINI BOZDU
Dosyaya bakan Yargıtay 12. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı oybirliği ile bozdu.Dosaya tekrar bakacak olan Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi ya daha önce verdiği kararda direnecek, ya da kaynana K.E. hakkında verdiği kararda direnecek.