Abone Ol

Gecelik aşklar ve maskeli yalanlar... Gülşah Elikbank'tan yeni kitap: İhtimal

Aşkın Gölgesi, Yalancılar ve Sevgililer gibi sevilen romanların yazarı Gülşah Elikbank’tan aşkın karanlık yüzüne ışık tutan sıra dışı bir roman geldi: İhtimal…

Gülşah Elikbank'tan yeni kitap: İhtimal

AŞKIN KARANLIK YÜZÜ “İHTİMAL” RAFLARDA

 Doğan Kitap etiketiyle raflara giren roman, aşkı erkek ve kadınların ne kadar farklı yaşadıklarının altını çizerken yaşadığımız sahtelikler çağına da ayna tutuyor. Çağdaş kalp ağrılarını, teknolojinin girdiği aşklarla gizemin ortadan kalkışını, insanın en büyük yalanlarını önce kendisine söylemesinin nedenini, kısaca neden bu kadar mutsuz ve tatminsiz olduğumuzu sorguluyor Elikbank.

Gecelik aşklar ve maskeli yalanlar... Gülşah Elikbank'tan yeni kitap: İhtimal - Resim: 1Yazarın her romanı farklı bir kurguyu zorlarken, ortak noktalar genelde kadın, aşk ve çağımızın ruhsal travmaları oluyor. İhtimal romanında da sevmeyi sahip olmak sanan adamları, avcıyken av olanları, cinsellikle aşkı harmanlayıp aşkın içini boşaltanları işaret ediyor bize. Kadın bir yazar olarak, bugüne kadar Madame Bovary, Anna Karenina hatta Aşk-ı Memnu da hep kadın kahramanları mutsuzluğa mahkum eden erkek yazarlara farklı bir son hediye ediyor. Çünkü aşkın iki yüzü, iki tarafı vardır ve aslında cesur olan hep kadındır, diyor.

Zamanında atmadığı adımların, almadığı kararların, sevmediği adamların, gitmediği buluşmaların, bakmadığı gözlerin bedelini ödemek isteyen cesur bir kadının, toplumsal kurallar karşısında yaşadıklarını, dibe vuruşlarını, kalp ağrısını anlatan Elikbank, aşkın her zaman şah mat eden yanının da altını çiziyor. Romanın kahramanı 33 yaşındaki Yeşim’in diliyle aslında hepimize soruyor: Deliren ben miydim, yoksa bunca yalanın dolanın ortasında, hiçbir şey yokmuşçasına gülümseyen bu insanlar mıydı? Maskelerle çevrili, gecelik aşkların kasıp kavurduğu bu hayatların içinde ben nasıl yaşayacaktım? Sahici bir aşka dokunan biri aynı kalabilir miydi?