Abone Ol

GAZİANTEP KATLİAMI: Otobüs Canlı Yayın Aracına, Ambulansa ve İtfaiye Aracına Çarptı 16 Kişi Öldü: 2 İHA Çalışanı da Can Verdi

Son dakika haberi: Gaziantep'te meydana gelen kazada ortalık can pazarına dönüştü. Yolcu otobüsü, ambulans, itfaiye ve bir canlı yayın aracının karıştığı belirtilen kazada 16 kişi hayatını kaybetti. Gaziantep Valisi, ölenlerin arasında 3 itfaiye personeli, 4 sağlık personeli ve 2 gazetecinin olduğunu belirtirken; 21 kişinin de yaralandığını duyurdu. Bakan Soylu'dan da açıklama geldi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. İşte Gaziantep'teki katliam gibi kazada son dakika gelişmeleri.

GAZİANTEP KATLİAMI: Otobüs Canlı Yayın Aracına Çarptı 16 Kişi Öldü: 2 İHA Çalışanı da Can Verdi

Gaziantep'teki korkunç kazadan acı haberler geldi. Kaza, saat 11.30 sıralarında Gaziantep-Nizip Otoyolu’nda meydana geldi. Otoyolda bir aracın şarampole devrilmesi olayına müdahale eden ekiplerin arasına hızla gelen bir yolcu otobüsü daldı. Ortalık bir anda can pazarına dönüşürken, aralarında 3 itfaiye personeli, 4 sağlık personeli ve 2 gazetecinin olduğu 16 kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gaziantep Valisi Davut Gül'den peş peşe açıklamalar geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Nizip Başsavcılığı'nın kazayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

AA muhabiri Kerem Kocalar olayın nasıl meydana geldiğini, canlı yayında şu sözlerle aktardı;

 

"Şanlıurfa yönünde ilerleyen İHA ekibi, ilk kazayı görünce aracını sağa çekerek yardım ediyor. Daha sonra olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk ediliyor. Bu sırada olayın çok başında olduğu için çok bir tedbirin alınamadığı görülürken, otobüsün alana girmesiyle birlikte de korkunç olay yaşanıyor."

Gaziantep Valisi Davut Gül, yaptığı ilk açıklama kazada 15 kişinin hayatını kaybettiğini, 22 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Olay yerinden açıklama yapan Vali Gül, kazayla ilgili şunları söyledi:

 

"TAG otoyolu Gaziantep-Nizip arası 20. Km’de otobüs,kurtarma ekibi ve ambulansın karıştığı kazada ilk belirlemelere göre; 3 itfaiye personeli, 3 sağlık personeli, 2 gazeteci olmak üzere toplam 15 vatandaşımız vefat etmiş, 22 vatandaşımız yaralanmıştır. Milletimizin başı sağ olsun."

Vali Gül, daha sonra yaptığı açıklamada yaralılar arasında bulunan bir sağlık personelinin daha vefat ettiğini böylelikle ölü sayısının 16'ya yükseldiğini duyurdu.

 

Gaziantep Valisi Davut Gül, "Araç kaza yapıyor. Buna itfaiye, sağlık ekipleri ve diğer mesai arkadaşlarımız müdahale ederken, 200 metre geride başka bir otobüs kaza yapıyor. Kaza yapan otobüs kayarak ekiplerimize ve yaralılara çarpıyor. İlk belirlemelere 16 vatandaşımız vefat etti. Şu an müdahaleler devam ediyor. Yaralılar hastaneye sevk ediliyor. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

İKİ İHA ÇALIŞANI DA HAYATINI KAYBETTİ

Başka bir göreve giderken kazayı görüp, yaralılara yardım eden İhlas Haber Ajansı çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver de hayatını kaybetti.

Trafik kazasıyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır diledi.

 

Yaralılara da acil şifalar temennisinde bulunan Bozdağ, sürücülerin daha dikkatli ve tedbirli olmasında fayda bulunduğunu belirterek, "Konuyla ilgili Nizip Cumhuriyet Başsavcılığımız gerekli adli tahkikatı başlatmıştır. Sağlık ekipleri ve devletimizin ilgili birimleri de yaralılarımızla ilgilenmektedir. Konu elbette adli süreç sonucunda bütün yönleriyle hem araştırılacak hem de aydınlatılacaktır. Ancak bu, maalesef giden canlarımızı geri getirmiyor." ifadelerini kullandı.

 

Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

 

"Önemli olan bu tür kazaların, bu tür olayların olmamasıdır. Bundan sonraki süreçte de böyle bir kazanın olmamasını temenni ediyorum. İhlas Haber Ajansı'nın temsilcisinin orada vefatı var, İhlas Haber Ajansına ve basın camiamıza da başsağlığı ve sabır diliyorum. Hem sağlık çalışanlarımız, hem itfaiyeciler var. Onlar vesilesiyle de itfaiyecilerimize, sağlık çalışanlarımıza da başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yardıma giderken beklenmedik bir kazayla karşı karşıya maalesef kaldılar. Temennimiz böyle olayların bir daha tekrar etmemesidir. "