Abone Ol

Gazi Üniversitesi'nin Arapça İlanı Olay Oldu

Medyafaresi.com özel haber- Gazi Üniversitesi, AŞTİ'deki panoya tamamı Arapça olan bir reklam verdi. Öğrencilerden ve vatandaştan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Gazi Üniversitesi'nin Arapça İlanı Olay Oldu

Gazi Üniversitesi Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminali İşletmesi'ndeki Panoya tamamı Arapça yazıdan oluşan bir reklam verdi. Arapça ilanda, 'Bize ihtiyacınız olduğunda yanınızdayız'  yazdığı belirtildi

Sosyal Medyada Gündem Oldu

Gazi Üniversitesi Hastanesinin rekalamının yapıldığı reklamda Arapça yazılar olması  sosyal medyanın gündemine oturdu. Gazi Üniversitesi öğrencilerini de rahatsız eden panoya öğrencilerden sert yorumlar geldi,

Gazi Üniversitesi'nde okuyan Bir  öğreci tepkisini sosyal medyadan şöyle dile getirdi;

"Gazi üniverisetesi, Cumhuriyetin ilk üniversitesidir. Okulun bazı fakültelerini  'de bölerek Hacı Bayram Veli Üniversitesi bünyesine geçirdikleri yetmezmiş gibi okulu, hastaneyi Araplaştırmaya çalışıyorlar."

"Kampüsün, okulun içinde elinde tespih “en milliyetçi, en ülkücü biziz” diye gezen, duvarlara boy boy ülkücü sloganı yazan ‘reisler’ buyrun milliyetçiliğinizi görebiliriz. Güzelim okulumu, güzelim ülkemi bu hale sokanlara da yazıklar olsun."

İrem Cansu Pekin / Medyafaresi.com