Abone Ol

T24 ve Diken’e 5 yıl sonra Fuat Avni soruşturması!

Fuat Avni adlı sosyal medya hesabının paylaşımları ile ilgili haber yapan çok sayıda gazeteciye beş yıl sonra soruşturma açıldı. Diken, T24 gibi çok sayıda internet gazetelerinde çalışanlar polis tarafından ifadeye çağrıldı.

T24 ve Diken’e 5 yıl sonra Fuat Avni soruşturması!

Aralarında T24 ve Diken’in de bulunduğu internet haber sitelerinde çalışan çok sayıda gazeteci, yıllar önce yaptıkları haberlerle ilgili şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Gazeteciler, bir dönem Twitter’dan Fuat Avni hesabından yapılan paylaşımların haberleştirmesi nedeniyle ifadeye çağrıldı.

İfade esnasında gazetecilere, ‘kimden talimat aldınız’ soruları yöneltildi. İfadeye çağrılanlar arasında T24 Genel Yayın Yönetmeni Akın Doğan da bulunuyor. Akın, Fuat Avni hesabından yapılan paylaşımların haber değeri taşıdığı için haberleştirildiğini ifadesinde söylerken, “T24 talimatla haber yapılacak bir yer değil!” dedi.

Dün ve bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden gazeteciler tek tek aranarak, “Çalıştığınız dönemde yaptığınız haberlerle ilgili ifadeniz alınacak” denildi. Bunun üzerine çok sayıda gazeteci emniyete giderek ifade verdi.

İfade veren gazeteciler arasında yer alan T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın, kendilerine, “Fuat Avni tweetlerini niye haberleştirdiniz, bu konuda bir talimat aldınız mı” gibi sorular sorulduğunu söyledi. Akın, talimat alınmasının söz konusu olamayacağını, o dönem Fuat Avni hesabından yapılan paylaşımların sosyal medyada, Meclis’te, siyasette çok tartışılan bir konu olduğu için paylaşımları haberleştirdiklerini söyledi.

Böyle bir nedenden dolayı ifadeye çağrılmalarının şaşırtıcı olmadığını söyleyen Akın, “Tabii ki çok üzücü bi durum” diyerek şunları söyledi: “Türkiye’nin nasıl bir yerden geçtiği belli. Bunun için hiç şaşırmadık. Hiçbir endişemiz yok. Yaptığımız gazetecilikten hiçbir kuşkumuz ve hiçbir şeyden de korkumuz yok. T24’ün talimatla haber yapılacak bir yer olmadığını, Fuat Avni meselesiyle ilgili de haber değeri taşdığı için haber yapıldığını söyledik. Neyle sonuçlanacağını göreceğiz” diye konuştu.

Diken.com.tr Hukuk Müşaviri Prof. Yaman Akdeniz de, “Bu soruşturma basını kıskaç altına almak için yapılan klasik soruşturmalardan biri. Yapıldığı dönem yargıya intikal etmemiş haberlerle ilgili 4-5 sene sonra soruşturma açılması, Türkiye’ye özgü bir durum. Fuat Avni tweetlerini her türlü basın organı haber yaptı” dedi.