Abone Ol

Gazeteci Şenol Ateş'ten zor soru: Aydın Doğan mı doğru söylüyor, Hande Fırat mı?

Altın Kelebek gecesinde Hande Fırat'a ödülünü veren Aydın Doğan, 15 Temmuz gecesi Erdoğan ile yapılan Facetime bağlantısı hakkında ezber bozmuştu. Aydın Doğan'ın düğünlü çeyizli itirafı karşısında, Hande Fırat'ın daha önceki açıklamaları boşa çıktı.

Aydın Doğan mı doğru söylüyor, Hande Fırat mı?

Deneyimli gazeteci Şenol Ateş sosyal medya hesabından yayınladığı analizde Hande Fırat'a bu çelişkilerini hatırlattı.

İŞTE ŞENOL ATEŞ'İN O YAZISI

Gazeteci Şenol Ateş'ten zor soru: Aydın Doğan mı doğru söylüyor, Hande Fırat mı? - Resim: 1GAZETECİLİK... CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, 15 Temmuz gecesi Erdoğan ile bağlantı kurdu ve bu başarısıyla(!) ödül aldı. Geceyi anlatırken, kimseyi aramadığını, kimseye haber vermediğini söylemişti. Ama patronu Aydın Doğan tarafından yalanlandı. Patronu Doğan'a sormuş, "bağlantı yapabilir miyim" diye.

O da, "Yaparsan sana düğün yaparım, evinin eşyalarını da ben alırım" demiş. Eeee. şimdi, patronun izniyle yapılan bir eylem ne kadar gazetecilik oluyor? Gazetecilik birinin iznine bağlı yapılan bir meslek midir? Patronuna sorduysan eğer, niye daha önce yaptığın işin kaymağını yerken bunu gizledin de yalan söyledin. O ödülü alırken ve patronun seni yalancı durumuna düşürürken ne hissetti acaba Hande...

Gazeteci Şenol Ateş'ten zor soru: Aydın Doğan mı doğru söylüyor, Hande Fırat mı? - Resim: 2Aydın Doğan: Hande bu işi yap düğünün benden

Haaa bir de, 15 Temmuz gecesi, Erdoğan ile bağlantı kurulması için kendisinin birileri tarafından arandığını bizzat Hande Fırat açıkladı. Yani bir gazetecilik başarısı yok ortada. Ödülü alan kişinin bir çabası, araştırması yok. O zaman bu neyin ödülü...

ŞENOL ATEŞ

NE OLMUŞTU?

Kanal D ve CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi yaşadıklarını CNN Türk ekranlarında anlatmış olaydan kimsenin haberi olmadığını söylemişti. Patronu Aydın Doğan ise Altın Kelebek Ödülü töreninde çok farklı bir boyutunu anlattı.

Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat Darbe Girişimi gecesi yaşadıklarını CNN Türk ekranlarında anlatmış olaydan kimsenin haberi olmadığını söylemişti. Ancak Altın Kelebek ödül töreninde konuşan Aydın Doğan, Hande Fırat'ın söylediklerinin tam tersi bir açıklama yaparak, Hande Fırat'ın kendisini Erdoğan ile canlı bağlantı yapabileceği yolunda bilgi aktardığını ve bunu yapması halinde kendisini evlendirme sözü verdiğini söyledi.

Doğan TV Ankara Temsilcisi, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Facetime üzerinden canlı yayın yapan Hande Fırat, Altın Kelebek'te yılın medya olayı ödülüne hak kazandı.

Doğan Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan 15 Temmuz akşamında Hande Fırat ile telefonla görüştüğünü açıkladı.

Doğan, "Hande bunu yaparsan, çıtçıtınla istediğin yerde düğününü yaparım dedim" dedi.

Aydın Doğan'ın elinden ödül alan Hande Fırat ise ödülünü 15 Temmuz şehitlerinin anısına alıyorum dedi ve şunları ekledi:

“Bu ödülü almak, hele de Aydın Doğan'dan almak çok büyük onur. Evrensel ilkelerle gazetecilik yaptığım için çok mutluyum. Bu ödülü 15 Temmuz şehitlerinin anısına alıyorum, çok çok teşekkür ediyorum.”

Şimdi Hande Fırat'ın mı yoksa Aydın Doğan'ın mı doğruyu söyleyip söylemediği tartışılıyor.