Abone Ol

Gazeteci Sedef Kabaş Gözaltına Alındı

TELE1 ekranlarında Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle hakkında ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ten soruşturma başlatılan Sedef Kabaş gözaltına alındı.

Gazeteci Sedef Kabaş Gözaltına Alındı

Gazeteci Sedef Kabaş, TELE1'deki programda AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alındı.

Kabaş, programda "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur" ifadelerini kullanmıştı.

Kabaş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından eleştirilmişti.

Erdoğan'a televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan gazeteci Sedef Kabaş için RTÜK tarafından da inceleme başlatıldı. Soruşturma kapsamında polis ekipleri saat 02.00 sıralarında Kabaş'ın Sarıyer'deki evine giderek gözaltına aldı.

Kabaş'ın, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Avukat Uğur Poyraz ise gözaltı olayı ile ilgili sosyal medya üzerinden, "Müvekkilim Sedef Kabaş Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde. Ben de şimdi yanına geçiyorum" şeklinde paylaşım yaptı. Poyraz, daha sonra "Yarın ifade verdikten sonra İstanbul Adliyesi'ne çıkartılacak" bilgisini aktardı.

Gazeteci Sedef Kabaş Gözaltına Alındı - Resim: 1