Abone Ol

Gazeteci Kadri Gürsel hakkında flaş tahliye kararı

Cumhuriyet Gazetesi davasında aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının kesinleşen gazeteci Kadri Gürsel bugün adliyeye gelerek 'teslim' oldu. Gürsel cezaevine gönderildi. Ancak akşam saatlerinde tahliye edildi.

Kadri Gürsel hakkında flaş tahliye kararı

Eski Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında açılan dava kapsamında, 2 yıl 6 ay hapis cezası onanan gazeteci Kadri Gürsel, denetimli serbestlik hükümleri için cezaevine gönderildi. Gürsel hakkında cezaevine girdikten saatler sonra tahliye kararı verildi.

Bugün neler oldu?

Denetimli serbestlik işlemlerinin ardından birkaç gün sonra tahliye edilmesi beklenen Kadri Gürsel'e, cezaevi önünde kelepçe takıldı... Gürsel'in avukatı ise, "Cezaevine giriyor olması anlatması çok güç bir durum. Denetimli serbestlik hükümlerinden faydalanması gerekiyor. Bir gün içerisinde cezaevinden çıkabilir ya da keyfi olarak tutulabilir" açıklamasında bulundu.

Gazeteci Kadri Gürsel, Cumhuriyet Gazetesi davasında aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının kesinleşmesi üzerine, infazı için adliyeye davet edildi. Kadri Gürsel saat 14:00 sıralarında Çağlayan Adliyesi’ne geldi.

Gazeteci Kadri Gürsel hakkında flaş tahliye kararı - Resim: 1

Süreçle ilgili Sözcü’ye konuşan Gürsel “Normalde hiç cezaevine girmemem gerekiyor. Ama yasadaki bu durum nedeniyle şimdi tekrar cezaevine gireceğim. Bana 20 Mayıs’ta tebligat geldi. 10 gün içinde savcılığa gelmem istenildi. Ben de süre dolmadan geldim. Bana yapılan suçlama tamamen gazetecilik faaliyetidir. Benim denetimli serbestlik hakkını kazanmış olmam lazım. Benim aslında potansiyel olarak beraat etmem gerekiyor. Bu çok absürt bir netice. İnfazın durdurulup yeniden yargılanmam ve beraat etmem gerekiyor.” dedi.

Giriş kaydı oluşturulan Gürsel, Metris Cezaevi’ne gönderildi. Kadri Gürsel’e cezaevi girişinde kelepçe katıldı. Gürsel’in yanına bir sırt çantası ve valizini aldığı gözlendi.

Gazeteci Kadri Gürsel hakkında flaş tahliye kararı - Resim: 2

GÜRSEL’İN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Kadri Gürsel'in avukatı İlkay Koyuncu, Anayasa Mahkemesi'nin müvekkilinin tutukluluğuna ilişkin daha önce hak ihlali yapıldığı yönünde karar verdiğini ifade ederek şunları söyledi;

Anayasa Mahkemesi, Kadri Gürsel'in 11 ay tutuklu kalması hak ihlalidir demekle kalmadı, Kadri Gürsel'in İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince suç olarak değerlendirilen gazetecilik faaliyetlerini ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdi. Buna rağmen Kadri Gürsel'in bugün cezaevine giriyor olması anlatması çok güç bir durum. Ayrıca Kadri Gürsel'in kalan cezasına bakıldığında denetimli serbestlik hükümlerinden faydalanması gerekiyor. Yani Kadri Gürsel bir gün içerisinde cezaevinden çıkabilir ya da daha önce 11 ay yattığı, hiçbir disiplin cezası almadığı Silivri Cezaevi tarafından yeniden gözlemlenmek üzere keyfi olarak cezaevinde tutulabilir. Yaşayarak göreceğiz.