Abone Ol

Gazeteci Can Dündar Terörden Aranlar Gri Listesine Girdi

Almanya’da yaşayan gazeteci Can Dündar, İçişleri Bakanlığı’nın, "terörden arananlar" listesine girdi. Dündar’ın ismi 500 bin liraya kadar ödül verilen gri listede yer alıyor.

Gazeteci Can Dündar Terörden Aranlar Gri Listesine Girdi

Cumhuriyet gazetesinin eski yayın yönetmeni Dündar’a 2015’te yayımlanan MİT TIR’ları haberi nedeniyle 23 Aralık 2020'de, "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek" ve "FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün hiyerarşik yapısına dâhil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından toplam 27 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Dündar’ın mal varlıklarına da el konulmuştu.

İçişleri Bakanlığı, Dündar’ı gri listede, terörden arananlar listesine ekledi. Dündar," FETÖ/PYD’den, "en çok arananlar" listesinde yer aldı.

 "'Erdoğan’ın uçağındaki gazeteciler listesi'ne girmekten iyi"
Dündar, gri liste kararı ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “'Erdoğan’ın uçağındaki gazeteciler listesi'ne girmekten iyi böylesi… Her muhalifin bir gün geleceği gerçek adresi…” ifadelerini kullandı.