Abone Ol

Gazeteci Alican Uludağ: Tarikata Verilen Depremzede Çocukları Bakanlığın Geri Aldığını Açıkladı

Depremzede çocukların tarikata teslim edildiğine yönelik haberlerin ardından Aile Bakanlığı'ndan yalanlama gelirken, haberi gündeme getiren gazeteci Alican Uludağ, çocukların tarikat yurtlarına verildiği, daha sonra geri alındığını söyledi.

Gazeteci Alican Uludağ: Tarikata Verilen Depremzede Çocukları Bakanlığın Geri Aldığını Açıkladı

Kahramanmaraş merkezli depremde babalarını yitiren ve Gaziantep'ten Sakarya'ya getirilen dokuz yetim çocuğun Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olan ancak işletmesi İsmailağa Cemaati'ne yakın Sakarya Erenler İlme Hizmet Vakfı tarafından yürütülen Mekke Mescidi-Hanife Akın Kuran Kursu'na yatılı olarak verildiği iddia edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "depremzede çocukların Kuran kursuna ya da herhangi bir cemaate verildiği" iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kuran kursunun resmi kayıtlarında mevcut öğrenci sayısının 45 olduğu, kursta hazır 36 çocuğumuzun bulunduğu, kursta hazır bulunan çocuklarımızın Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ile resmi kayıtların eşleştiği, Kur'an kursunda bulunmayan 9 çocuğumuzun ise örgün eğitim kapsamında okullarında oldukları ekiplerimizce tespit edilmiştir. Haberde iddia edildiği gibi depremzede çocukların Kur'an kursuna ya da herhangi bir cemaate verildiği iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır."

Haberi gündemde getiren DW'den Alican Uludağ, sosyal medya hesabından bir yazışma paylaşarak "Aile Bakanlığı, tarikat yurdunda 9 depremzede çocuğun kalmadığını iddia etti. Gerçeğe rağmen bile bile yalan söylüyor. Delil mi istiyorsunuz? Alın size tarikat üyesinin yazışması: 'Çocukları kursumuza aldık, para verin' diyor. Utanmıyor musunuz yalan söylerken?" dedi. 

Uludağ, daha sonraki paylaşımında, "Son durum, ulaştığım bilgiye göre Aile Bakanlığı yetkilileri o çocukları tarikat kursundan geri aldı" ifadelerine yer verdi.