Abone Ol

Gaye Usluer Memleket Partisinden İstifasının Nedenlerini Açıkladı! Başka Partiye Geçecek Mi?

Memleket Partisi'nde hem basın sözcüsü hem de genel başkan yardımcısı görevlerinde bulunurken istifa eden Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, canlı yayına bağlanarak istifasının nedenlerini anlattı.

Gaye Usluer Memleket Partisinden İstifasının Nedenlerini Açıkladı! Başka Partiye Geçecek Mi?

Memleket Partisi Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, bugün partideki görevlerinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu.


 Usluer ile birlikte 5 üst düzey yönetici daha istifa etti. İstifa depreminin ardından Memleket Partisi, olağanüstü kurultay kararı aldı. Kararı Genel Başkan Muharrem İnce sosyal medya hesabından duyurdu.

 Usluer, tv100 canlı yayına bağlanarak istifa gerekçesini açıkladı.

 Usluer, tv100'de yayınlanan Taksim Meydanı programına canlı bağlantı yoluyla katıldı. Neden istifa ettiğine dair açıklama yapan Usluer, ''Hiçbir partiyle görüşmemiz olmadı'' dedi.

 İşte Usluer'in o açıklamaları:

 Siyasetin kutuplaştığı günler içerisinde hiçbirimizin farklı farklı yerlerde siyaset yapma ya da birbirimize karşı siyaset yapma alanını kalmadığını gördüm. Günün birlikte kazanma günü olduğunu düşünüyorum.

 4 MYK üyesi ve 2 Parti Meclisi Üyesi arkadaşımız, Prof. Dr. Hakkı Akalın, MYK Üyesi ve Parti Saymanımız Serkan Ufuk Akgün, Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu, Oğuz Giray ve Meryem Şengül Kala ile aynı kaygıları paylaşmamız nedeniyle aynı gün istifa ettik.

'VERDİĞİMİZ KARAR BAŞKA BİR SİYASİ PARTİDE SİYASET YAPMA HEDEFİNDEN DAHA ÖNEMLİ'

 Herhangi bir siyasi parti ile görüşüp veya bir siyasi partiye angaje olup bu nedenle bir ayrılık, benim ve benimle birlikte istifa eden arkadaşlarımızın hiçbirisi için geçerli değil. Verdiğimiz karar başka bir siyasi partide siyaset yapma hedefinden daha önemli.

 İşte o açıklamalar: