Abone Ol

Gay futbolcu olur mu sorusuna en güzel yanıt Erman Hoca'dan!

Dışişleri Bakanı eşcinsel olan Almanya'da bir teknik direktör, "Futbolda gey'lere yer yok" dedi, Avrupa'da tartışma başladı. Peki olur mu?

Gay futbolcu olur mu sorusuna en güzel yanıt Erman Hoca'dan!

Peki bir bakanı eşcinselleri 'hasta' olarak niteleyen ülkemizde futbol adamları meseleye nasıl bakıyor?

- Schalke 04 kulübünün eski teknik direktörü Rudi Assauer, "Başka sporlarda olabilir ama futbolda gey'lere yer yok" dedi. Ortalık karıştı.
- Almanya ve İngiltere'deki eşcinsel derneklerinden tepki gören Assauer, İngiliz Daily Mail gazetesine konuştu. "Eğer bir oyuncu bana gey olduğunu söylerse, önce ona  'Cesaret gösterdin' derim. Sonra da başka bir iş bulmasını söylerim. Eşcinseller, takım arkadaşları ve tribündekiler tarafından alay konusu olur. Cadı avlarından sakınmalıyız" dedi.

- Almanya'nın Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle gey ve resmi yurtdışı seyahatlerine sevgilisini götürüyor.
- Homofobik bir kültürü olan futbolda eşcinsel olduğunu  açıklayan futbolcuların sayısı yok denecek kadar az.   Chelsea ve Celtic'te forma  giyen Paul Elliott, Premiere Lig'de en az 12 futbolcunun  gey olduğunu açıkladı. İngiltere'de eşcinsel olduğunu açıklayan tek futbolcu Justin Fashanu ise itirafından sekiz  yıl sonra intihar etti.


HER İŞİ YAPAN GEY'LER, NEDEN FUTBOL OYNAMASIN?

Yılmaz Vural
Tartışmak ne haddimize!
İnsanların cinsel tercihini tartışmak hiçbirimizin haddine değil.  O insanları bir kalıba sokup "Bundan bu olmaz" demek yanlış. Tercihleri nedeniyle çok yıpranıyorlar. Bugün bizim toplumumuzda gey olmak çok iyi karşılanan bir şey değil. Her kurumda geyler var. Futbolcular neden olmasın?

Erman Toroğlu
Futbol şeyle değil ayakla oynanıyor
Futbol ayaklarla oynan bir oyun, şeyle değil. Antrenörün haklı olduğu yerler olabilir. Gey futbolcuyu kadroya sokmak, diğer futbolcuların ona bakışını değiştirebilir diye düşünüyor olabilir. Bu tip olayların gizli değil açık seçik yapılmasından yanayım. Kimin ne olduğunu görelim. Bu tarz hayatlar, insanları daha fazla karanlığa iter. Her meslek dalında ne kadar gey varsa, futbolda o kadar vardır.

Feridun Düzağaç
Bakan olsun
Rudi Assauer'in bir işi varsa eğer, hemen istifa etsin. Ve Almanya'ya aileden sorumlu devlet bakanı olsun. Bizim bakan gibi düşündüğüne göre!

İyi bir haber
Bu 'homofobik' günlerde Türkiye'de güzel bir gelişme oldu. Trabzon'daki 'Bilek Güreşi İl Birinciliği' yarışmasının dünkü sunumunu, eşcinsel olduğunu açıklayan eski hakem Halil İbrahim Dinçdağ yaptı. Dinçdağ, uzun zamandır basın önüne çıkmaktan kaçınıyordu.

Milliyet