Abone Ol

Garanti Bankası'ndan Bir İlk: Enflasyonun Üzerinde Zam Verdi

Garanti Bankası çalışanlarına vereceği zammı dört ay öne alıp yüzde 25 zam yaptı.

Garanti Bankası'ndan Bir İlk: Enflasyonun Üzerinde Zam Verdi

Denizbank’ın ilk olarak başlatmış olduğu ve TEB’in devam ettirdiği personel zammını öne alma kararına Türkiye’nin en önemli ve büyük üç bankasından olan Garanti BBVA’da katıldı. TÜİK'in açıklamış olduğu 21.31 enflasyon rakamına rağmen ilk defa bir banka açıklamanın üzerinde çalışanlarına zam verdi. Garanti BBVA Nisan ayında yapılacak olan çalışan zammını dört ay öne almış oldu. Banka, bunlarla beraber tüm personeline yüzde 25 zam yapma kararı da aldı.

Türkiye enflasyon ve asgari ücreti konuşurken, bankalar çalışanlarını koruma adına erken zam kararı almaya devam ediyor. Garanti BBVA, bu akşam aldığı karar ile personel zammını öne çekti. Tüm personele bir elektronik posta ile zam kararı bildirildi. Söz konusu zammın genel olarak yapıldığı belirtiliyor.

İLK ZAM KARARI

Para Medya'da yer alan habere göre; Garanti BBVA bu kararı ile sektörde ilk zammı açıklayan banka oldu. Denizbank zam için geçim endeksi hesaplaması yaptığını açıklarken, bazı bankaların ise asgari ücretin açıklanmasını beklediği belirtiliyor.