Abone Ol

Gamze Akkuş İlgezdi kimdir?

Bu sıralar gündemden düşmeyen Gamze Akkuş İlgezdi kimdir?

Gamze Akkuş İlgezdi kimdir?

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin, İstanbul'da en yüksek oyu alarak ön seçimden çıkmayı başaran eşi Gamze Akkuş İlgezdi, 5 yılda zirveye tırmandı. Müzik albümü de olan diş hekimi Gamze Akkuş İlgezdi, Battal İlgezdi ile evlenmesiyle başlayan yükselişini Meclis yolu açık vekil adayı olarak taçlandırdı.

İstanbul 1. Bölge’de yapılan ön seçimde Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, diş hekim eşi Gamze Akkuş İlgezdi 25 bin 520 oy alarak birinci çıktı.

Şimdi CHP kulislerinde herkes “İlgezdi eşlerinden dolayı mı yoksa örgüt içinde çok mesai harcadığı için mi ön seçimden çıkmayı başardı?” sorusuna cevap arıyor. Radikal'den Ercan Sarıkaya'nın haberine göre, CHP bazı çevreler İlgezidi’nin seçimden birinci çıkması sürpriz olarak yorumlarken, bazıları ise ön seçim öncesi yaptığı harcama ve kampanyası nedeniyle ‘beklenen bir şeydi’ diye değerlendiriyor.

Ancak bir gerçek var ki diş hekimi Gamze Akkuş İlgezdi’nin yıldızı, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile evlenmesiyle parladı, atamaları ve yaptığı icraatlar çok konuşuldu ve önceki gün de ön seçimde birinci çıkarak Meclis’in yolu açıldı. Böylece 5 yılda zirveye tırmanarak büyük bir başarıya imza attı.

Marmara Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olan Gamze Akkuş İlgezdi’nin ilk görev yeri SSK Okmeydanı Hastanesi oldu. Aynı hastanenin başhekim yardımcılığı görevini de yürüten Gamze Akkuş İlgezdi, 18 yıl çalıştığı Okmeydanı SSK Hastanesi’nden, 2009’da İçişleri Bakanlığıkadrosuna geçti.

BELEDİYEYE ATANMASI TARTIŞMA YARATMIŞTI

Ataşehir’in ilçe olması sonrası 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde belediye başkanlığını CHP’nin adayı olan Battal İlgezdi kazandı. Battal İlgezdi aynı zamanda Gamze Akkuş’unda nişanlısıydı. Gamze Akkuş İlgezdi’nin adı ilk olarak o günlerde gündeme geldi. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi bir hafta sonra evleneceği Gamze Akkuş’u belediyenin sağlık İşleri ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak atadı. ‘Düğün hediyesi’ olarak yorumlanan bu atama tartışma konusu oldu.

BAYKAL VE KILIÇDAROĞLU NİKÂH ŞAHİDİ OLDU

Görkemli bir düğünle evlenen Akkuş ve İlgezdi çiftin nikâh şahitliğini dönemin CHP Genel Başkanı Deniz BAYKAL le, Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Gamze Akkuş İlgezdi tartışmalar üzerine müdürlük görevinden istifa etti. Ancak belediyeden ayrılmadı. İlçede sosyal faaliyetlere katıldı ve Ataşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür Koordinatörü olarak görevini sürdürdü. Bu görevinden ise milletvekili adaya dayı olunca istifa etti.

‘GELECEK DİYE’ ALBÜMÜ VAR

"Gelecek Diye..." bir müzik albümü de bulunan İlgezdi aynı zamanda, MÜYOBİR üyesi ve Sosyal Dönüşüm Vakfı Girişimi sözcüsü. Gamze İlgezdi, 2011 yılında Yeditepe Üniversitesi’nde başladığı siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’ndeki Yüksek Lisansını 2013 yılında bitirdi. Şimdi ise aynı konuda doktora yapıyor.

‘AĞZINIZLA DEĞİL YÜREĞİNİZLE KONUŞURSANIZ…’

İstanbul’un en çok oyunu alan vekil adayı Gamze Akkuş İlgezdi başarısının sırrını Radikal’e şu sözlerle değerlendirdi.

“Tabi ki çok mutluyum. Kadınlar adına mutluyum. Ön seçim kararı partiye gerçek anlamda bir kan getirdi. Örgüt canlandı. Benim siyasi duruşumla örgütün özlem ve ihtiyaçları örtüştü diye düşünüyorum. 1 ayda 1. Bölgeyi karış karış gezdim. Mümkün olduğunca çok üye ile yüz yüze geldim. Bu dönemde de CHP tabanının sola açık olduğunu gördüm. Ön seçim benim için eşitlik, özgürlük, barış taleplerini dile getirdiğim bir kampanyaydı. Gördüm ki CHP üyesi de bunu istiyor. Ve yine gördüm ki, siz samimiyseniz, ağzınızla değil yüreğinizle konuşuyorsanız, bu toplumda bunun karşılığı var.”