Abone Ol

Game of Thrones hakkında her şey!

Dünyada en çok izlenen dizi "Game of Thrones" Türkçe adıyla "Taht Oyunları"nın 4. sezonu başladı.

Game of Thrones hakkında her şey!

Tük oyuncu Sibel Kekilli'nin de rol aldığı dizinin bu sezonunda olacakları Habertürk'ten Nazenin Tokuşoğlu kaleme aldı.

SİBEL KEKİLLİ'YE FAHİŞE ROLÜ

İşte Tokuşoğlu'nun kaleminden dizinin 4. sezonununda yaanacaklar;

SİBEL KEKİLLİ İLE SEVİŞTİ, EMMY ÖDÜLÜ KAZANDI

"Dünyada en çok izlenen dizi "Game of Thrones" Türkçe adıyla "Taht Oyunları"nın 4. sezonuyla nihayet buluştuk. Çok özlemişiz... Öyle ki izleyenler bilir, bu kadar bekleyince Kral bozuntusu Jeoffrey bile bir an için sevimli geldi!

Bütün dünya seyrediyor. Twitter'da en çok konuşulan dizi... The Guardian gazetesi bir ayda 1.6 milyon defa internetten korsan yolla indirilerek dünyanın en fazla indirilen dizisi olduğunu açıkladı.

Fransa'da yayımlanan Le Courrier International dergisi dizinin dünya basınındaki yansımaları için özel bir ek hazırladı. Dergi, dizinin geçtiği hayali Westeros kıtasının ‘jeopolitik dengeleri'yle ilgili bir harita yaptı. Küresel siyaset üzerine yayınladığı haberlerle bilinen Foreign Policy dergisi ‘dış politika için gerçek bir rehber' ifadesini kullandığı dizinin pragmatizm, gizli diplomasi ve güç ittifakı üzerine düşünmek için etkileyici bir zemin oluşturduğunu yazdı.

SİBEL KEKİLLİ'YE BAŞROL

Ben artık hayatımdakileri Game of Thrones'la (Taht Oyunları) ilgili geyik yapabildiklerim ve yapamadıklarım olarak ikiye ayırdım. Seyretmediyseniz artık başlayın lütfen! Pişman olmayacaksınız... Dizinin 4'üncü sezonu başlayalı daha 1 hafta oldu. Allah uzun ömür versin, Game Of Thrones kitap serisinin yazarı George R. R. Martin (65) yayımladığı beş cilde en az iki kitap daha ekleyecek. Aylardır beklenen 4'üncü sezon, Martin'in serisindeki 3'üncü kitap "Kılıçların Fırtınası"nın 2'nci kısmı. Dizinin üçüncü sezon finalinden bu yana geçen sürede dayanamayıp kitaplara sarılan çok oldu. Ama bütün kitapları okusanız bile hikâyenin finalini bilmenize imkan yok. Daha çok kişi ölecek, şimdilik buna kendinizi hazırlasanız bile yeter.

KIŞ GELİYOR Yedi Krallık'ı koruyan muazzam büyüklükteki Sur'un ardında tekinsiz güçler toplanmaktadır. Kuşkulu bir ölümün ardından kralı tarafından saltanat makamı olan güneye çağırılan Eddard Stark, kendisini tahtı arzulayanların entrikalarının arasında bulur. Oysa ki Starklar o güne dek kuzeydeki kalelerinde mutlu mesut yaşamaktadırlar. Kalenin beyi, Eddard Stark artık başkenttedir. Dostuyla düşmanını ayırt edemediği bir kurtlar sofrasındadır artık. Başkent, dolayısıyla Yedi Krallık, saray entrikalarının ve en adi oyunların piri Lannister Ailesi'nin kontrolündedir. Eddard Stark'ın ne kıyısında yürüdüğü uçurumdan ne de Ejderkrallar'ın soyundan gelen Targaryen kardeşlerin ejderha yumurtalarından ve iktidar düşlerinden haberi vardır. Dizi bu gelişmelerle başlıyor ve ilk sezonun sonunda kıyamet kopuyor!

17 Nisan 2011 tarihinde HBO'da yayınlanan dizi bugünlerde 4'üncü sezonuyla izleyicinin karşısında. Artık kış, tüm uğursuzluğuyla üstümüze çökmek gelmek üzere!

PEKİ NEDEN BU KADAR SEVİLDİ?

Dizinin sloganları çok başarılı. Tabii ki ilk akla geleni ‘kış yaklaşıyor'... Öyle ki bu slogan artık dizinin yayınlanmaya başladığı dönemin, yani yazın habercisi oldu. Bir de dizinin uyarlandığı romana adını veren replik var: "Eğer taht oyunu oynuyorsan ya kazanır ya kaybedersin. Hiçbir orta yol yoktur".

TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN