Abone Ol

Galatasaray ve Fenerbahçe Suudilerin Atatürk düşmanlığına en güzel cevabı verdi: Maç iptal

Son dakika haberi... Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçının öncesinde yaşanan Atatürk pankartı krizinin ardından takımlar sahaya çıkmadı ve karşılaşma iptal edildi.

Galatasaray ve Fenerbahçe Suudilerin Atatürk düşmanlığına en güzel cevabı verdi: Maç iptal

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan 2023 Turkcell Süper Kupa maçı öncesi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün pankartı ve tişörtlerine izin verilmemesi üzerine kriz yaşandı.

Suudi yetkililer, Süper Kupa maçı öncesi Atatürk posterine, 'Yurta Sulh, Cihanda Sulh' pankartına ve Atatürk tişörtlerine izin vermediler.

Yapılan toplantının ardından Galatasaray ve Fenerbahçe karşılaşmaya çıkmama kararı aldı. İki takım arasında oynanacak mücadele iptal edildi.

TRT Spor: Galatasaraylı futbolculara maçın oynanmayacağı tebliğ edildi

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi "İstiklal Marşı" ve "Atatürk pankartı" krizi yaşandı. TFF ile iki kulübün yetkililerinin toplantısının sürdüğü aktarılırken, Galatasaraylı futbolculara, maçın oynanmayacağının tebliğ belirtildi.

Son dakika haberleri: Suudi Arabistan'da oynanayacak Süper Kupa finalinin Atatürk pankartları ve Atatürk formalarına izin verilmemesi nedeniyle yaşanan krizin ardından iptal edildiği iddia edildi: Maçı izlemek üzere Riyad'a giden spor yazarları Süper Kupa Finali iptal edildiğini, Galatasaray ve Fenerbahçe kafilelerinin Türkiye'ye dönmek için hazırlandığını duyurdular.

Suudi Arabistan'da bu akşam oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesi Galatasaray ile Fenerbahçe'ye Atatürk pankartı ve tişörtüne izin verilmeyeceği bilgisi gittiği aktarıldı.

Yasağı koyan Suudi hükümeti yetkililerinin direkt "Kral'ın adına konuşuyoruz" diyerek iki kulübe de hem tişört ve pankart hem de İstiklal Marşı'nın okunmaması konusunda yasak koyduğu belirtildi.

NTV Spor'un haberine göre, Suudi yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünün yazıldığı pankartla maça çıkılmasına izin vermediği ve Fenerbahçe bu durumu kabul etmediği öğrenildi.

İki kulübün de durumdan rahatsız olduğu ve hala yetkililerle görüşme halinde olduğu aktarılmıştı. Bu yasağın kaldırılması beklenirken İstiklal Marşı'nın okunmasına izin verilmemesi halinde Galatasaray'ın sahaya çıkmama kararı aldığı ifade edilmişti.