Abone Ol

Galatasaray Rize'de yerle bir: 3 puan kayıp, 2 futbolcu sakat, 2 futbolcu cezalı

Galatasaray, deplasmanda karşı karşıya geldiği Çaykur Rizespor’a 2-0 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar, Süper Lig’de 10 maçlık yenilmezlik serisini de yitirirken Rizespor ise 8 maç sonra galibiyet ile tanıştı.

Galatasaray Rize'de yerle bir: 3 puan kayıp, 2 futbolcu sakat

Galatasaray’da yenilginin yanı sıra Muslera ve Andone’nin talihsiz sakatlıklarının üzüntüsünü yaşarken Adem Büyük kırmızı kart, Ryan Donk da sarı kart nedeniyle önümüzdeki hafta için cezalı duruma düştüler.

Galatasaray, Süper Lig'in 27. haftasında Çaykur Rizespor'a konuk oldu.

1. dakikada Feghouli'nin hatalı geri pasında araya giren Skoda, ceza yayı üzerinde kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun aşırtma vuruşu istediği gibi olmayınca, meşin yuvarlağı Muslera kontrol etti.

6. dakikada Donk'un orta sahanın sağından ceza alanına ortasında, Moroziuk'un ters vuruşu sonrası filelere gitmekte olan topu kaleci Tarık Çetin son anda kontrol etti.

15. dakikada kaleci Muslera, Skoda ile ceza sahası içerisinde girdiği ikili mücadelede sakatlanınca, oyun uzun süre durdu. Deneyimli kaleci yerini 24. dakikada Okan Kocuk'a bıraktı.

40. dakikada Samudio'nun yerde kaldığı pozisyonda maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, penaltıya hükmetti.

42. dakikada Skoda'nın penaltı vuruşunda kaleci Okan Kocuk, sağından filelere gitmekte olan topu çeldi. Skoda, dönen topu tamamlayarak filelere gönderdi: 1-0.

45+16. dakikada Feghouli'nin düşürülmesiyle kazanılan faul atışında, ceza sahası sol çizgisine yakın noktadan Falcao'nun vuruşu sonrası top üsten auta çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı Çaykur Rizespor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı

48. dakikada Saracchi'nin soldan ceza sahasına ortasında, ikinci yarıda oyuna giren Andone'nin kafa vuruşunda, top kaleci Tarık Çetin'in kontrolünde az farkla yandan auta çıktı.

53. dakikada ev sahibi ekip farkı ikiye çıkardı. Melnjak'ın soldan ceza sahası içerisine sert ortasında Lemina'dan seken top Tunay Torun'un önünde kaldı. Bu futbolcunun arka direkte vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Okan Kocuk'un müdahalesine rağmen filelere gitti: 2-0.

54. dakikada sağdan ceza sahasına giren Feghouli'nin penaltı noktası üzerine pası sonrası müsait pozisyonda Enyekuru'nun vuruşunda, kaleci Tarık Çetin topu güçlükle kornere çeldi.

68. dakikada Galatasaray'da ikinci yarının başında oyuna giren Andone, kaleci Tarık Çetin ile çarpıştı ve sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Pozisyonu VAR'dan inceleyen hakem Yaşar Kemal Uğurlu, yaşanan çarpışmanın kasti olmadığına hükmetti.

80. dakikada Lemina'nın ceza sahası dışından sert şutunda, top az farkla üsten dışarı çıktı.

90+2. dakikada sağ kanatta kazanılan faul atışında Seri'nin ortasına ceza sahası içerisinde Lemina'nın kafa vuruşunda, kaleci Tarık Çetin meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

90+8. dakikada Emre Akbaba'nın ceza sahası içinde sert şutunda, kaleci Tarık Çetin topu kornere çeldi.

Mücadele, Çaykur Rizespor'un 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

AA