Abone Ol

Galatasaray kadın basketbol takımı hükmen mağlup sayıldı!

TBF Yönetim Kurulu, Galatasaray'ı, Fenerbahçe ile yaptığı Kadınlar Basketbol Süper Ligi maçında, sahada mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer aldığı gerekçesiyle hükmen mağlup ilan etti.

Galatasaray kadın basketbol takımı hükmen mağlup sayıldı!

Türkiye Basketbol Federasyonundan (TBF) yapılan açıklamada, "28 Kasım'da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakasında, Fenerbahçe Kulübü tarafından yapılan itirazın incelenmesi sonucunda, Galatasaray takımının sahada mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer aldığının anlaşılmasıyla hükmen mağlubiyetine karar verilmiştir" denildi.

Fenerbahçe, maç öncesi yaptığı itirazda, sarı-kırmızılı oyuncu Lynetta Kizer'in oynama uygunluğu bulunmadığını bildirmişti. Sarı-kırmızılılar, ligin 6. hafta maçında Fenerbahçe'yi 76-72 yenmesine karşın, hükmen mağlup sayıldı.

Galatasaray'dan tepki

Öte yandan, Galatasaray Kulübü'nün basketbol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Can Topsakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TBF'nin, Kizer için ilk olarak Bosna Hersek pasaportuyla lisans çıkardığını, ardından bir hata yapıldığı bildirilip ABD'li oyuncu statüsünde lisansın yenilendiğini aktararak, şunları söyledi:

"Bir oyuncunun iki farklı lisansla oynayamayacağı yönünde bir kural var ve bize de bu gerekçeyle hükmen mağlubiyet cezası verdiler ama bu hatayı yapan federasyon. Sporcuyu ABD'li statüsünde oynatarak biz avantaj sağlamıyoruz ki. Alınan kararın hiçbir mantığı yok. Oyuncumuza önce Bosna Hersekli olarak lisans çıkartıp, sonra 'biz hata yapmışız, ABD'li lisansı verelim' dediler. Buna da 'tamam' dedik. Lynetta Kizer'in lisansını bize maçtan önce verdiler, kazanınca da hükmen mağlup saydılar. Fenerbahçe yenilince böyle oluyor. Her yönüyle ayrı bir rezalet. Bu kararın Tahkim Kurulu'ndan dönmesini bekliyoruz."

AA