Abone Ol

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in Devrimci Gençlik fotoğrafı

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz’in DEV-GENÇ’li devrimcilerle Suriye’de çekildiği iddia edilen fotoğrafı ortaya çıktı.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in Devrimci Gençlik fotoğrafı

Açıklamaları sırasında sık sık Rusya’ya “Sovyetler” diyen, filozof Spinoza’dan alıntılar yapan Mustafa Cengiz’in 68 Kuşağı'ndan olduğu biliniyordu.

Fotoğrafı paylaşan, Ersen Olgaç, @MakulKomunist hesabı aracılığıyla, “Bir Suriye Hatırası. Mayıs 1974 Şam. Ersen Olgaç, Nurettin Öztürk (1983'de işkencede öldürüldü), Hüseyin Onur (Dev-Genç MYK Üyesi), Mustafa Cengiz (şimdiki Galatasaray Kulübü Başkanı)” notunu paylaştı.

Olgaç devamında ise “Nurettin ve Hüseyin'in kravatlı olmalarının nedeni birkaç saat sonra Afgan pasaportlarıyla Şam'ı terk edeceklerindendi” ifadelerini kullandı.

12 EYLÜL DARBESİ'YLE KAMUDAN AYRILDI

1949 yılında Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde doğan Mustafa Cengiz’in 1980 Darbesi'nde kamudan ayrılmak zorunda kaldığı da biliniyor.

Cengiz, Türkiye’nin tarımsal modernizasyonunda kilit faktör olması amacıyla kurulan 40 bin tarımsal köy kalkınma kooperatifi Merkez Birliği (Köy-Koop) kuruluş ve özellikle dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak çalışmıştı. Daha sonra 670 belediyenin merkez iktisadi kuruluşu TANSA (Tanzim Satışlar) ilk ve son Genel Müdürü olarak, o dönem 3 hükümetle çalıştı.

Cengiz, 1980 Darbesi'nden önce belediyelerin kamu yararına olumlu ürün ve fiyat düzenlemesi olarak kurulan TANSA'da 28 yaşında ülkenin o dönem kamudaki en genç genel müdürü olmuştu. Cengiz, 12 Eylül Darbesi sonrası kamudan ayrılarak, özel sektörde dış ticaret alanında Arapça da öğrendiği Batı Asya'da yoğun olarak çalıştı.

(Oda TV)