Abone Ol

Kiev’de futbol terörü: Türk bayrağı yaktılar!

Maçı katleden emek hırsızı İskoç hakem Craig Thomson'ın yanı sıra Kiev'in futbol teröristi taraftarları da hem stat dışında hem de maç esnasında tribünde kaba tabirle her türlü pisliği yaptılar.

Kiev’de futbol terörü: Türk bayrağı yaktılar!

Siyah-Beyazlı taraftarlar Kiev'e indiği andan itibaren rahat vermeyen Ukraynalılar, Beşiktaşlı taraftarlara ayrı yerlerde saldırılar düzenledi. Farklı bölgelerde çıkan kavgalarda bazı Siyah-Beyazlı taraftarlar yaralandı, olay yerine geç gelen Ukrayna polisleri zor da olsa olayları durdurdu.

Yüzleri maskeli, asker üniformalı kişilerin saldırısı sırasında, yaralananların bazıları ilk tedavilerinden sonra maçı izleyemeden, Ukrayna Hava Yolları'na ait uçakla, Türkiye'ye hareket etti.

TÜRK BAYRAĞI YAKTILAR
Ukraynalılar'ın yaptıkları bununla da sınırlı kalmadı. Tribünde bulunan 5-6 bin kadar Siyah-Beyazlı taraftarları tahrik eden Kievliler, Türk bayrağı yakarak gerçek yüzlerini bir kez daha ortaya koydular. Devre arasında ise olayların boyutu facia denebilecek noktaya geldi.

Medya mensupları için ayrılan bölgenin sol tarafında bulunan Kievliler, gazetecilerin sağ tarafında bulunan Beşiktaş taraftarına yanıcı maddeler, koltuk ve ses bombaları attı. Bunun üzerine sabrı taşan Siyah- Beyazlılar da, koltuk ve havai fişekler fırlatarak Kievliler'e karşılık verdi.

Arada kalan gazeteciler büyük tehlike atlattı. Daha sonra polisler devreye girdi ve olayları soğuttu. Medya merkezine alınan gazeteciler ikinci yarıyı televizyondan izlediler.

Türk bayrağı yakan Dinamo Kievlı holiganlar, Beşiktaşlı taraftarların tribüne astıkları pankartı da yaktılar.