Abone Ol

Kartal'ın karısı Esra.. Funda Eryiğit geceye damgasını vurdu

Star Tv'de 12 Ocak salı akşam ilk bölümü yayınlanan Murat Yıldırım, Meryem Uzerli ve Uğur Polat'ın başrollerini paylaştığı Gecenin Kraliçesi'nde Kartal karakterinin karısı Esra rolünü canlandıran Funda Eryiğit büyük beğeni topladı.

Kartal'ın karısı Esra.. Funda Eryiğit geceye damgasını vurdu

Peki kimdir Funda Eryiğit? Son olarak Atv'de yayınlanan Ay Yapım dizisi Karadayı'da Belgin olarak izlediğimiz Eryiğit'in, Gecenin Kraliçesi'nde Murat Yıldırım ile karşılıklı sahneleri sosyal medyada da büyük beğeniyle karşılandı ve konuşuldu.

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN

Kartal'ın evlenmeye mecbur kaldığı hastalıklı kadını canlandıran Funda Eryiğit, 1984 Hollanda’da doğumlu. Kadir Has Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümüne girmiş ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun olmuştur.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun 2012-2013 sezonunda sahnelediği Sessizlik adlı oyundaki performansıyla 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde müzikal/komedi dalında "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü almıştır. Ayrıca 17. Afife Tiyatro Ödülleri'nde de aday olmuştur.

Kartal'ın karısı Esra.. Funda Eryiğit geceye damgasını vurdu - Resim: 1Funda Eryiğit kimdir?