Abone Ol

Fulya'nın intikam videosu, Gitti Gidiyor'un reklamı çıktı!

Aldatan sevgilisinden intikam için video hazırlayan Fulya internette izlenme rekoru kırdı. İşin aslı bakın neymiş...

Fulya'nın intikam videosu, Gitti Gidiyor'un reklamı çıktı!

2007 yılında Türkiye'nin en büyük açık artırma sitesi olan Gittigidiyor.com'un ortağı olan dünyanın en büyük açık artırma şirketi ebay, Türk basınına ters köşe yaptı. eBay, faaliyet gösterdiği her ülkede gerçekleştirdiği "viral marketing" (Gizli reklam) stratejisi kapsamında eski sevgilisi Mert'ten intikam alan Fulya adlı İzmirli bir genç kızın Mert'in kendisinde kalan eşyalarını açık artırmayla sattığı senaryosu üzerine bir reklam kampanyası yaptı. Senaryo şu şekildeydi:

Mert, Fulya'nın en yakın arkadaşı olan Begüm ile Fulya'yı aldatır. Bunu da 2 ay boyunca çaktırmadan yapmayı başarır. Fulya olayı öğrendikten sonra bu duruma çok sinirlenir. "Kaşar" olarak nitelendirdiği Begüm ve "şerefsiz" diye nitelediği Mert'ten intikam almak için Mert'in kendisinde kalan değerli eşyalarını açık artırma sitesinden satışa çıkarır. Bunu anlattığı videoyu da internete koyar.

İşte bu senaryo dün Türkiye'de Facebook aracılığıyla adeta patladı. En çok izlenen videolar arasında giren görüntüler gazetelerin hemen hemen tümünde geniş yer buldu. Milliyet ve Sabah haberi çok büyük görürken, Show TV ana haber bülteninde bu olaya yaklaşık 5 dakika ayırdı.

Ama hiçbiri bunun aslında bir reklam faaliyeti olduğundan haberdar değildi. Ebay, viral marketing yöntemini tüm dünyada en çok kullanan şirketlerden biri. Bu tür sanal haberlerden kendi şirketine reklam sağlıyor, hem de bunu hiç para harcamadan yapıyor. Daha önce benzer bir uygulama İspanya'da yapılmış, bu kez de Manu ile Laura'nın aşk hikayesi konu edilmişti.

Kendisinden ayrılmak isteyen Manu'nun kendisinde kalan eşyalarını kameranın önünde parçalayan Laura eski sevgilisinden intikamını bu şekilde alıyordu. Daha sonra bu videonun tamamı yayınlandığında en sonda "Sizin için değersiz olan bazı şeyler başkaları için çok değerli olabilir. Açık artırmaya çıkarın, görün" sloganıyla Ebay logosu yer aldı.

habercrombie.com

OLAY YARATAN VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN