Abone Ol

Fuhuş çetesi tarafından kaçırılan 13 yaşındaki hasret bulundu

Üç ay önce fuhuş çetesi tarafından kaçırılan on üç yaşındaki lösemi hastası Hasret İ., Fox TV’nin Kaybolan Çiçekler programında seyircilerin dikkati sayesinde bulundu.

Fuhuş çetesi tarafından kaçırılan 13 yaşındaki hasret bulundu

Hasret İ., Kayseri’nin Takas ilçesinde üç ay önce kayboldu. Hasret’in anneannesi Kezban Ekici Haziran ayında torunu Hasret için Kaybolan Çiçekler programına başvurdu. Beş yaşından bu yana lösemi tedavisi gören, sekizinci sınıf öğrencisi Hasret’e Kaybolan Çiçekler ekibi ve emniyet güçlerinin üç hafta süren yoğun çalışmaların ardından ulaşıldı. Kaybolan Çiçekler’in sunucusu İnci Ertuğrul’un Hasret’in bulunduğunu canlı yayında müjdeyi vermesiyle sütüdyoda bulunan anneanne Kezban Ekici, Kayseri’de canlı bağlantı yapılan anne Ayşe Öz sevinç gözyaşlarına boğuldu.

ANNESİNİN FERYADINI DUYDU

Adım adım süren takipte, Haset’le ilgili Kaybolan Çiçekler'e gelen ihbarlar ve polisin titiz çalışması sonucu her gün yeni bir ipucuna ulaşıldı. Annesi Ayşe Öz programda kızına yaptığı çağrılar üzerine, Hasret, Sivas’ın Gemerek ilçesinden ankesörlü telefonla annesine ulaşarak kaçırıldığını söyledi. Kaybolan Çiçekler ekibinin bulduğu güvenlik kamerası görüntüleri incelemelerinde Hasret’in bordo renkli bir arabayla kaçırıldığı tespit edildi. Görüntüler emniyet güçlerine iletildi. Görüntüleri izleyen dikkatli Kaybolan Çiçekler izleyicileri o aracın kime ait olduğunu buldu ve ekibe ihbarda bulundu.

ALIKOYAN DA YAKALANDI

İhbar üzerine yapılan çalışmalarda aracın plakasının da tespit edilmesiyle Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, Çocuk ve Asayiş Şube “Hasret operasyonu” düzenledi. Hasret, yanında onu alıkoyan şahısla birlikte bir otelde bulundu. Hasret’i alıkoyan şahıs gözaltına alınırken, suç ortakları ise emniyetin titiz çalışmaları sonucu operasyonla yakalandı. Sağlık kontrolünden geçtikten sonra ifadesi alınan Hasret, koruma altına alındı.

Fuhuş çetesi tarafından kaçırılan 13 yaşındaki hasret bulundu - Resim: 1